Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
10. 2. 2015 23:05 − 4240× − 0

Andreas Mikkelsen věří ve vítězství i se starým autem

Zatímco Seb Ogier a J-M Latvala již disponují letošní specifikací Pola WRC, Andreas Mikkelsen si musí ještě počkat.

V úvodním podniku mistrovství světa Rallye Monte Carlo 2015 dokončil Andreas Mikkelsen na třetí příčce a doplnil tak své značkové kolegy na stupních vítězů, které kompletně obsadil německý výrobce. Nor je však jediným z tria reprezentujícího Volkswagen, který ještě nemá k dispozici Polo WRC letošní specifikace (dostane jej poprvé v Portugalsku), ale i tak si Mikkelsen věří, že může dosáhnout vítězství. Jeho sebevědomí zajisté podporuje i loňská druhá příčka, kdy nestačil pouze na Jariho-Matiho Latvalu.

"Lidé se mě neustále ptají, zda-li jsem schopný vyhrát s loňskou specifikací Pola WRC. Jsem přesvědčený, že ano a za dobrých podmínek je vyhlídka mého prvního vítězství v MS zcela realistická," řekl Andreas Mikkelsen serveru wrc.com a dále se zamýšlí nad startovním pořadím a jeho výhodami a nevýhodami, "první dny budu startovat jako třetí a první jezdci na trati budou v nevýhodě, jestliže bude hodně sněhu. Doufám, že cesty budou pokryty ledem a nikoliv vrstvou sněhu. V případě, že tomu tak nebude, mým cílem bude dokončit mezi nejlepšími pěti."

Avšak Švédská rally je specifická a mezi úspěchem a nadějemi na dobrý výsledek pohřbenými ve sněhu je tenká hranice. To si Andreas Mikkelsen dobře uvědomuje: "Tím hlavním na Švédské rally jsou její rychlé měřené testy lemované sněhovými bariérami. Pokud natrefíte na ty správné, o které se lze opřít, tak můžete získat hodně času a být na čele mezi těmi nejrychlejšími. Pokud však najdete ty špatné a trefíte sněhovou bariéru, která je moc měkká, rally pro vás může skončit v okamžiku." Jak zatím ukazují fotky ze Švédska, letos to bude se sněhem zřejmě dobré, což potvrzuje video ze shakedownu, kde cestu lemují, již zmiňované, sněhové bariéry.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!