Na Valentýna do Sosnové na Mogul driving cup!

Pátý závod série MOGUL driving cup se chystá na sobotu 14. února v Sosnové. Bude se tentokrát závodit na sněhu?

Kde jinde se dá lépe oslavit svátek svatého Valentýna než na autodromu v Sosnové? Milovníci rychlé jízdy a automobilů o tom mají jasno a se svými čtyřkolovými miláčky vyrazí do zdejší Global Assistance Racing Arény, kde se odehraje pátý závod série MOGUL driving cup. Možná se už tento víkend přihlášení účastníci dočkají pravých zimních podmínek, protože předpověď počasí říká, že by se mělo v sobotu závodit na sněhu. Sosnovská trať, která je dobře známá tím, že dost klouže i za sucha, tak získá na ještě větší zajímavosti a podmínky kluzké tratě, jak známo, prospívají spíše řidičskému umu než množství koní pod kapotou. Přihlášené jezdce pátého závodu MDC z řad amatérských závodníků dokonale prověří trať, která je v areálu autodromu postavena znovu neokoukaným způsobem a závodníci si užijí rychlých pasáží, ale i vracáků za použití ruční brzdy.

Pátého závodu sedmidílné série MOGUL driving cupu se mohou zúčastnit amatérští závodníci, kteří na trať vyrazí v sériových, či upravených automobilech. Stačí k tomu přijet s libovolnou bezpečnostní helmou a dostatečnou dávkou odhodlání poměřit se se soupeři a s časem na trati okruhových rychlostních zkoušek. V předchozích čtyřech závodech MOGUL driving cupu se na startu vždy sešlo více než pět desítek závodníků, rekordem je 93 účastníků při třetím závodě. Není tak nouze o souboje ve třídách, ale i v absolutním pořadí.

Ve výsledcích po čtyřech závodech série MOGUL driving cup ve třídě 1 najdeme na prvním místě Tomáše Jarosila, kterého ale jen tři body dělí od Marka Honse. Třetí Filip Strahal ztrácí na čelo osm bodů, ale to při maximálním bodovém zisku za jeden závod (20 bodů) nic neznamená. Třída 2 je nejpočetněji zastoupenou skupinou automobilů. Závodí se zde se sériovými automobily nad 1600ccm a vyskytují se zde hodně oblíbené produkční čtyřkolky Subaru a Mitsubishi, které jsou prakticky neporazitelné. Třídu s 54 body vede Daniel Tasáry, který má ale v patách Jiřího Kratochvíla s 51 body a daleko nejsou se 46 body ani Petr Svárovský a Ladislav Hlava. Ve třídě 3 svým soupeřům poněkud poodskočil Leoš Hradil, který s historikem umí zajet opravdu velmi rychle i v absolutním pořadí a v současné době vede i v kategorii 2WD. Na kontě má 69 bodů, tedy o 13 více než Martin Kdér, který má náskok 20 bodů na Radka Kyptu. Třída 4 představuje většinou ty nejrychlejší vozy na trati a její výsledky na špičce kopírují průběžné absolutní pořadí. Vede Tomáš Hrazdíra o 6 bodů před Petrem Semerádem. Toho dělí 10 bodů od Lukáše Matěny.

Pátý závod MOGUL driving cupu v sobotu 14. února je samozřejmě přístupný divákům, kteří mají vstup do areálu autodromu v Sosnové zdarma. Všichni se pak mohou občerstvit ve vyhřívaném stanu, kde je možné sledovat on-line výsledky.

Mapa pátého závodu MOGUL driving cupu: http://www.autodrom.cz/data_rs/15mapa5.pdf Kalendář MOGUL driving cupu: http://www.autodrom.cz/data_rs/kalendar2015.jpg Další informace o MOGUL driving cupu: http://www.autodrom.cz/cs/18-mogul-driving-cup/#web

Více informací o dalších akcích Centra kurzů bezpečné jízdy a autodromu Sosnová a o MOGUL driving cupu 2015 včetně přihlášek, propozic, celkových výsledků a kalendáře najdete na www.autodrom.cz

Komentářů celkem: 1
11. 2. 2015 12:01
0 0
Kdo te je ta Valentýna?
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!