17. 2. 2015 20:38 − 2103× − 0

Rally Show versus Helikoptéry

Osmý ročník Rally Show a Autosalon Show propojí autodrom CzechRing s mezinárodním letištěm v Hradci Králové.

Osmý ročník Rally Show a Autosalon Show (festival motor-sportu a největší český autosalon), propojí autodrom CzechRing s mezinárodním letištěm v Hradci Králové. Poprvé v historii České republiky se představí ti nejlepší čeští jezdci spolu s mistry světa v akrobatickém létaní a nebudou chybět ani závody formulí s helikoptérami.

Termín Rally Show je již 15. respektive 16.května 2015. V pátek jsou autodrom a letiště otevřeny jen pro pozvané hosty. Jezdci si mohou otestovat svůj vůz i trať, ale také získat za svezení sponzorů kredity, které jim budou po akci pořadatelem uhrazeny. Sobota už bude naostro. Symbolické vstupné na dvě takto významné show a mediální kampaň mezi příznivci aut a letadel slibuje návštěvnost v řádech desítek tisíc diváků. "Našim vzorem je největší světová výstava Festival of Speed v Londýně, kde jsou letadla i vrtulníky nedílnou součástí závodních strojů. Proto jsme s radostí přivítali možnost realizovat tyto akce paralelně a propojit letiště s autodromem", říká organizátor Rally Show Karel Pohner.

Rally Show a Autosalon Show je především podnik pohodové atmosféry, rychlých strojů a krásných žen. Je to však také jedinečná příležitost pro poděkování našim partnerům a sponzorům. Proto každý team, který startuje na Rally Show, má možnost nabídnout svým sponzorům zvýhodněný balíček pro jejich prezentaci na Autosalon Show, Rally Show a Helicoptershow. Startovné je díky sponzorům opět symbolické nebo žádné v případě placených jízd pro partnery a zahrnuje pojištění a vstupenky pro teamy. Vybrané vystavené vozy, nebo stroje jezdící pouze v režimu prezentačních jízd (pomalu po okruhu nebo letišti), budou opět zdarma. Na rozdíl od jiných českých podniků bylo a je prioritou Rally Show neselektovat teamy vysokým startovným, ale zajistit prostředky na akci z jiných zdrojů. Na druhou stranu bude snaha vybrat pestré startovní pole plné originálních vozů všech značek a kategorii v rozsahu kapacity tratě, aby si všichni zajezdili. Kromě rally legend budou letos hojně zastoupeny "Dakarské" speciály (spíše na offroad dráze) a mělo by dorazit i několik top okruhových speciálů a formulí připravených k závodům s vrtulníky na letišti.

Programy budou probíhat paralelně na závodním okruhu, ve vzduchu, dráze na letišti i offroadové trati. K akcím odehrávajícím se mimo zmíněné prostory, které mohou návštěvníci sami zažít, patří především autosalon a předváděcí jízdy, lety vrtulníky, jízdy ve vznášedlech, bagrování, trenažéry a celá řada klučících aktivit. Do soutěže MISS autosaport budou nominovány všechny hostesky navržené vystavovateli a samotnými teamy. Kvůli dřívějšímu termínu akce budou mít slečny připravený bazén s vyhřívanou vodou. V pátek večer plánuje pořadatel pro a soutěžící a jejich hosty program, který bude ještě upřesněn.

Pro ty, kteří nebudou mít ještě dost ježdění v pátek a v sobotu, bude možné se zúčastnit i nedělního klubového závodu Retro CzechRing 2015.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!