Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
20. 2. 2015 18:56 − 2080× − 0

Kevin Abbring si cení získaných zkušeností ve Švédsku

Kevin Abbring je odnedávna oficiálním testovacím jezdcem týmu Hyundai a první start v MS na sebe nenechal dlouho čekat.

Nizozemec Kevin Abbring, který po roce v ERC s Peugeotem přestoupil o stupínek výš do MS, když získal smlouvu testovacího jezdce u Hyundai s možností několika startů, se na své první vystoupení v kokpitu i20 WRC dlouho nenačekal, jelikož kvůli absenci Daniho Sorda se pro Nizozemce uvolnilo místo již při Švédské rally. Tato premiéra byla okořeněna tím, že Abbring do startu absolvoval pouhý jeden testovací den s novým autem a severská soutěž pro něj byla novinkou. Tomu také odpovídal jezdcův přístup k soutěži, když až na RZ2 a výlet do závěje, zajížděl časy na začátku druhé desítky a v cíli skončil pouhou jednu příčku za body, když dokončil na 11. místě.

Výše uvedené se také odrazilo v hodnocení soutěže, které Kevin Abbring poskytl serveru wrc.com: "Pokud uvážíte, že jsme začínali opravdu od začátku, s nulovými zkušenostmi s vozem specifikace WRC a bez zkušeností se sněhem, tak si myslím, že můžeme být velmi spokojení. Vážně doufám, že se brzo do auta vrátím. Kdy přesně, to záleží na vývoji nového modelu, ale už teď oceňuji kilometry, které jsem najel ve Švédsku. Myslím si, že to byly nejpřínosnější kilometry v mém životě."

Když měl Kevin Abbring srovnat, co byla větší výzva, zda-li sníh, na kterém se jela Švédská rally, nebo zda to byla pilotáž vozu specifikace WRC, tak pro Nizozemce bylo jednodušší přivyknout sněhu než rychlosti svého nového sportovního náčiní. "No, soutěž byla obtížná, ale pokud nejedete úplně na limitu, tak jednotlivé věci poznáváte bez větších obtíží. Ale když jedete seznamovačky rychlostí 70 km/h a necítíte možnou rychlost, tak je nesnadné napsat obstojný rozpis. To, v kombinaci s premiérou ve voze WRC, bylo mnohem náročnější než samotný sníh," uzavírá Kevin Abbring, jehož další start za Hyundai je zatím nejasný a nejspíše se bude odvíjet i od rychlosti vývoje nové generace i20 WRC.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!