24. 2. 2015 09:25 − 4638× − 0

Svezu i tebe!

Díky spoustě dotazů, které jim posílají zájemci o svezení, se Ponďa rozhodl na ty nejčastější z nich odpovědět v tomto rozhovoru.

Lukáš Ponďa Pondělíček a Motorland Bělá jsou autory nápadu vytvořit projekt Svezu i tebe.cz! Díky spoustě dotazů, které jim posílají zájemci o svezení, se Ponďa rozhodl na ty nejčastější z nich odpovědět v tomto rozhovoru.

Je svezení v závodním autě bezpečné?

Svezení v závodním autě, které nabízíme, je bezpečnější než jízda po parkovišti u nákupního centra. :-) MOTORLAND Bělá, kde se svezení koná, je bývalý vojenský prostor a cesty, po kterých se jezdí se závodním autem, nejsou veřejnou komunikací. Okruh je přísně střežen traťovými komisaři a po dobu jízdy je zcela uzavřen jiným vozidlům, chodcům a cyklistům. Nemůže se tedy stát, že se s někým střetneme. Každý z účastníků bude také před jízdou poučen o bezpečnosti a bude vybaven ochranou přilbou. Po usednutí do anatomické závodní sedačky bude zkušeným členem našeho rally týmu pevně připoután speciálními šestibodovými pásy, které zajistí naprostou stabilitu a bezpečnost pasažéra. :-) Každé závodní auto je navíc povinně vybavenou ochranou konstrukcí uvnitř vozu, která zajišťuje pevnost vozu a ochranu posádky.

Jedná se o svezení závodním autem, které se účastní závodů rally nebo nějakým autem, které Ti stojí v garáži?

Zákazníky vozím zásadně ve svém Citroёnu C2R2 MAX, se kterým se pravidelně účastním podniků Mezinárodního Mistrovství České republiky v rally. Například loni jsem se s tímto vozem umístil na 3.místě celkově ve třídě A6 v České republice a vyhrál jsem zimní závod ERC Jänner rally 2014 v rámci třídy RC4. S tímto vozem jsem toho najezdil opravdu hodně. Na závody auto připravujeme sami v naší dílně, abychom si byli naprosto jistí, že je Maxík perfektně připravený.

Svezení je naplánováno na termíny před velkými závody a to na 16.5. před Rally Krumlov a 6.6. před Rally Hustopeče, takže to pro mě bude hlavně test na samotné závody. To znamená, že vůz, ve kterém se pojede, bude naprosto připravený na opravdové závody. Nepřipadá v úvahu, že bychom jeli například s jiným motorem, převodovkou, na jiných gumách. Před závody potřebuji vždy vyzkoušet nastavení a kondici vozu, abych nezůstal někde na trati. To znamená, že musím na testu jet, jako bych doopravdy závodil. Žádné flákání.

Svezení není zrovna levné, proč?

Protože ani provoz závodního auta není levný. Spočteme-li spotřebu drahého benzínu, závodních gum, opotřebení techniky na každý kilometr, plus k tomu ještě náklady na občerstvení, pronájem okruhu a výplaty pro členy týmu, na nižší částku se jednoduše nedostaneme. Zážitek, ale naprosto odpovídá ceně. Za Vaše peníze se seznámíte se závodní technikou, s prací spolujezdce při závodech, občerstvíte se, svezete se, obdržíte týmové triko, podpisovou kartu a onboard video na památku a před nočním svezením si ještě zazávodíte na rally trenažéru. Není to tedy o tom, že Vás naložím do auta, ujedu pár metrů a nazdar. O své klienty se vždy perfektně postaráme.

Je možné v rámci svezení i řídit?

Ne, můj závoďák je mým pracovním nástrojem a nemůžu si dovolit jakékoli poškození z nedbalosti nebo neznalosti.

Je možné svézt i děti?

Jistě, pokud se přijedete svézt a přivedete s sebou děti do 10 let, rád je zadarmo svezu. Svezení dítěte probíhá v dětské autosedačce a ve velmi klidném a bezpečném tempu.

Jaký je rozdíl mezi svezením ve dne a svezením v noci?

Svezení ve dne probíhá za světla, kdy je vše krásně přehledné. Kdežto svezení Den+Noc je mnohem záživnější. Svezete se totiž, jak ve dne, tak v noci za tmy, kdy nám na cestu bude svítit světelná rampa z kapoty vozu. Budete tak moct porovnat obě situace, do kterých se na závodech posádka dostává. Noční svezení je opravdu adrenalinový zážitek.

Bude se konat svezení na sněhu?

To záleží na sněžných podmínkách v Motorlandu v Bělé. Já bych byl samozřejmě strašně rád, ale větru, dešti, sněhu neporučíš. :-) Nicméně, kdyby se náhodou stalo, že sníh nenapadne, objednávky svezení na sněhu se automaticky přesunou na svezení ve dne, takže se nikdo nemusí bát, že se nesveze.

Kde mám svezení objednat?

Pořadatelem akce je Motorland Bělá a proto objednávky zasílejte na jejich email mailnebo volejte na tel.: +420 733 784 417

Máme se bát?

Určitě ne. Máte se těšit. Svezení závoďákem je nádherný zážitek, který neposkytuje každý. Navíc je určitě super, že se to koná před důležitými závody a bude to tedy ostrý test se vším všudy. :-) Já se na to moc těším a slibuji, že určitě nepojedu pomalu. :-)

Svezte se i Vy!!!

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!