Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
24. 2. 2015 09:36 − 3422× − 1

Kris Meeke sčítá drahocenné chyby

Úvodní dva podniky letošní sezóny se asi za rámeček Kris Meeke nevystaví, protože pokaždé jej jeho chyby připravily o kvalitní výsledek.

Severoirský pilot Kris Meeke, po loňské nováčkovské sezóně v sestavě Citroenu, zůstal u stejného týmu i letos a mnoho fanoušků bylo zvědavých, jak se mu povede vstup do sezóny. Zatímco loni vybojoval v Monte Carlu možná překvapivou třetí příčku, letos k ní směřoval jen do RZ8, kdy vylomil zavěšení své DS3 WRC. Toto jej poslalo do rally2 a nakonec Meeke vybojoval alespoň bod za 10. místo a nádavkem vyhrál PowerStage. O moc lépe si Severní Ir nevedl ani ve Švédsku, kde si ustlal ve sněhu na RZ7 a stíhací jízdou se pak musel probojovat zpět do TOP 10 – na 7. místo. Je proto zřejmé, že Kris Meeke nemůže být se svými chybami spokojený, protože ty jej mohly stát velké množství mistrovských bodů, ale to je kdyby a jak praví známé tvrzení, na kdyby se v motorsportu ani nikde jinde nehraje.

"Příliš mnoho chyb, přesně to, co jsem nepotřeboval," zpytuje svědomí Kris Meeke a pokračuje zamyšlením nad Švédskou rally, "ve Švédsku je vždy ideální stopa a okolo jsou sněhové bariéry, které vás mohou chytit. Musíte jet velmi čistě a já se nechal do sněhu chytit dvakrát nebo třikrát, což není zrovna dobré. Musíme se naučit tyto chyby eliminovat a dokončit bez nich, je to jednoduché," vidí jasně recept na lepší umístění v soutěžích Kris Meeke.

Pokud si může z prvních dvou podniků vzít Kris Meeke alespoň nějaká pozitiva, budou to nejrychlejší časy v rychlostních zkouškách, které se mu povedly zajet jak v Monaku, tak ve Švédsku. "Rychlost nemusíme hledat, s ní problém nemáme. Startovat teprve podruhé ve Švédsku a zajíždět nejrychlejší časy je povzbudivé. Moje jezdecká úroveň se od minulého roku hodně zvedla a přirozený rytmus je mnohem vyšší. Je to příjemné, ale pak jsou tu ty chybky…" uzavírá Kris Meeke.

Komentářů celkem: 1
27. 2. 2015 08:241
0 0
sorry, ale jak může být chyba "drahocenná"... to může být čas, body atd., ale chyba? Měli byste se při psaní článků trochu zamyslet a případně si je zkontrolovat.smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!