3. 3. 2015 20:26 − 1697× − 0

Roman Častoral: na legendární Slovakiaring jsem připraven

Rallycrossový jezdec Roman Častoral z Katovic na Strakonicku se připravuje na svou jedenadvacátou sezónu.

KATOVICE – Rallycrossový jezdec Roman Častoral z Katovic na Strakonicku se připravuje na svou jedenadvacátou sezónu za volantem závodního automobilu. Jako v uplynulých sezónách i letos bude startovat s vozem Opel v národních barvách. První závod započítávaný hned do tří šampionátů, se pojede už za měsíc na východ od Čech na slovenském Slovakiaringu. Roman Častoral, mnohonásobný mistr republiky i evropský šampion, pojede letos opět i nejprestižnější soutěž – mistrovství Evropy. Nyní už má za sebou první ostré testy na různých površích na tréninkových plochách na jihu Čech.

Nad hádankou, zda usedne za volant prověřené Astry OPC nebo Corsy S 2000 s pohonem zadní nápravy se zatím jen usmívá. Přepisy soutěžních vozidel, která smí v letošní sezóně startovat na domácích i evropských tratích, se změnily tak, že všechny závodní vozy jihočeského Romana Častorala pravidla splňují a mohou se v závodech objevit. Není tak zcela vyloučeno, že se katovický jezdec objeví za volantem obou Opelů. "Připraveny máme už všechny vozy, nyní porovnáváme časy předokolek oproti zadokolkám zejména na startech, což může být v závodě rozhodující. Ačkoliv mám jasnou představu, s kterým vozem bych chtěl většinu sezóny jet, definitivní rozhodnutí padne až po prvním závodě. Tam se ukáže, s jakými vozy startují protivníci," vysvětluje Roman Častoral.

Tým Častoral Motorsport pro letošní rok naladil zcela nově jak motory obou automobilů, tak zvolil i zcela jiné nastavení podvozků. "Zejména u předokolky jsou změny radikálnější, máme zcela nově a jinak vyřešené zavěšení a uložení zadních tlumičů. To by mělo přinést jak možnost lepšího nastavení podvozku, tak i lepší jízdní vlastnosti zejména na rozbitých tratích," doplňuje Roman Častoral. V letošní sezóně, kde bude startovat v divizi nově značené Supertouringcar si věří na umístění na předních pozicích. Minimálně v domácím, zónovém a maďarském šampionátu by chtěl obhájit tituly mistra z loňského roku. Nadcházející závody budou zajímavé i tím, že letos se díky novým pravidlům mohou na startovní rošty postavit automobily s poháněnou přední i zadní nápravou. To bylo až dosud striktně rozdělováno. Divácky zajímavé tak budou zejména jednotlivé souboje.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!