Předposlední závod MOGUL driving cupu v sobotu

Autodrom v Sosnové přivítá v sobotu 7. března účastníky šestého – předposledního závodu série MOGUL driving cup.

Velké finále se pomalu blíží v souvislosti se sérií závodů pro amatérské závodníky MOGUL driving cup, kterou příznivci motorsportu dobře znají z autodromu v Sosnové, kde se kromě sportovních akcí pořádají i kurzy bezpečné jízdy. Seriál zimních závodů MOGUL driving cup má před sebou již jen poslední dva závody a dá se již s vysokou mírou pravděpodobnosti tvrdit, že se celý letošní pohár odehraje v téměř jarních podmínkách, tedy bez sněhu. Ani tak však není vůbec jednoduché zvolit na záludnou trať autodromu v Sosnové správné obutí. Ostřílení borci z MOGUL driving cupu se ale s danými podmínkami jistě dokáží vyrovnat. Pohledem do výsledkové listiny předchozích závodů, a dle dosaženého bodového zisku, se mezi nimi již jasně profilují adepti na celkové vítězství ve svých kategoriích.

Po pěti odjetých závodech MOGUL driving cupu je situace na špičce poměrně jednoznačnou záležitostí, ale jako vždy v motorsportu, tak i tentokrát může zaúřadovat chyba, nebo technická závada a nikdo si svým výsledkem ještě nemůže být zcela jistý. Přesto průběžné vedení Tomáše Hrazdíry se šestou evolucí Mitsubishi Lancer a jedenáctibodovým náskokem vypadá vcelku neohroženě. Teoretickou šanci jej ve vedení ohrozit má ale ještě druhý Petr Semerád s EVO IX, který má 13 bodů za sebou Lukáše Matěnu také s EVO IX. Tabulka TOP 3 věrně kopíruje situaci ve třídě 4, odkud všichni tři nejrychlejší jezdci pocházejí.

Ve třídě 1, tedy mezi nejslabšími vozy má poměrně dobrou pozici Tomáš Jarosil s Citroënem Saxo VTS s 86 body, kterého ale ještě teoreticky může ohrozit i druhý Marek Hons s Peugeotem 106 S16 se 77 body. Filip Strahal s Fiatem Bravo S1600 EII má na svém kontě bodů 60. Silné sériové čtyřkolky vévodí špičce výsledkové listiny ve třídě 2. Těsné vedení o 9 bodů má na své straně Petr Svárovský se Subaru Impreza Sti před Ladislavem Hlavou s Audi A4 1,8T quattro. Jen tři body ale na stříbro ztrácí Daniel Tasáry s EVO X a ten má k dobru také jen tři body na čtvrtého Jiřího Kratochvíla se stejným vozem. Ve třídě 2 se tedy ještě o stupně vítězů bude hodně bojovat.

Historické „zadokolky“ ovládají průběžnou klasifikaci třídy 3. Vedení patří Leoši Hradilovi se Škodou 1000MB, který má náskok deseti bodů na Martina Kdéra se Škodou 120S rallye. Až třetí místo patří první předokolce Ford Fiesta, kterou vodí Radek Kypta. Třída 3 také představuje dva nejrychlejší jezdce absolutní klasifikace třídy 2WD Leoše Hradila a Martina Kdéra, kterého na provizorních stupních vítězů kategorie 2WD doprovází Jiří Čermák.

Připomeňme, že šestý závod MOGUL driving cupu 7. března v Sosnové je poslední šancí pro účastníky, aby se kvalifikovali na paralelní závod „amatérských“ soutěžních jezdců, který se uskuteční v rámci programu Global Assistance Setkání mistrů volantu 29. března v Sosnové. Diváci mají tuto sobotu možnost opět přijít zdarma do areálu autodromu a závody sledovat z libovolné tribuny.

Mapa šestého závodu MOGUL driving cupu: http://www.autodrom.cz/data_rs/15mapa6.pdf

Kalendář MOGUL driving cupu: http://www.autodrom.cz/data_rs/kalendar2015.jpg

Další informace o MOGUL driving cupu: http://www.autodrom.cz/cs/18-mogul-driving-cup/#web

Více informací o dalších akcích Centra kurzů bezpečné jízdy a autodromu Sosnová a o MOGUL driving cupu 2015 včetně přihlášek, propozic, celkových výsledků a kalendáře najdete na www.autodrom.cz

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!