Ondřej Plšek - eWRC.cz
4. 3. 2015 19:49 − 3265× − 5

Pořadatelé Tour de Corse vyzváni ke změně trati

Promotér je s navrhovaným formátem a požaduje zásadní změnu předloženého itineráře.

Legendární Korsická rally je zpět v kalendáři mistrovství světa, ale ne všichni jsou z tohoto návratu zcela nadšeni. Největší problém vidí promotér v navrhované programu. Dle informací autosport.com by soutěž začala až v pátek večer zkouškou o délce 57 kilometrů, v další dva dny by pak posádky čekalo již jen pět či šest rychlostních zkoušek o průměrné délce 50 kilometrů.

Tour de Corse by se tak víceméně zkrátila na dvoudenní soutěž a promotér by těžko mohlo nabídnout dostatek materiálu televizním stanicím. Vyzval tak pořadatele k zásadní změně itineráře, který francouzský tým předložil ke schválení. "S organizátory Francouzské rally diskutujeme o programu této soutěže," potvrdil Oliver Ciesla autosport.com.

Ne všichni ale tuto zásadní změnu odmítají, Kris Meeke by tuto variantu přivítal. "Chápu, že pro promotéra by to po ekonomické stránce mohlo být obtížné. Ale na druhou stranu, z osobního pohledu, si myslím, že by bylo skvělé mít soutěž s rychlostními zkouškami o takové délce," uvedl severoirský jezdec. "Předložený návrh dle mě vypadá jako ta pravá Tour de Corse a to by bylo neskutečné."

Případné změny v harmonogramu musí být provedeny rychle, ještě tento měsíc totiž musí být představen FIA.

Komentářů celkem: 5
4. 3. 2015 20:12
0 0
Krisovi názor neberu ale mě to stejně přijde absurdní.
4. 3. 2015 21:18
0 0
A přemejšlí třeba vůbec někdo co na to divák? Když to nebude přímo Korzičan, tak minimálně plavba trajektem, když neberu dálniční poplatky a naftu, na nějakej ten chechták vyjde...Může vůbec někdo přemejšlet, že pojede na podnik, kde uvidí kdo ví jestli tři průjezdy? Jen tak dále... Takto to WRC nejspíše vyhovuje v jeho "popularitě"!smajlík
5. 3. 2015 00:44
0 0
Ale bylo by to zajímavý...výsledkově. Jinak je to samozřejmě blbost. Radši ať udělaj 8 různejch rz denně. 2-3 opakovat, ty dlouhý samozřejmě. A aspoň 200 km ostře denně. To by bylo..... a divák by se taky bažil. A sportovně by to bylo zajímavější než ty 4rz 2x za sebou.(samozřejmě v tomhle směru poupravit testování atd...)
TGV
6. 3. 2015 11:21
0 0
Chlapi ... to může napsat jen někdo kdo na Korsice nikdy nebyl, že? Divák na to, že je to super nápad a souhlas s Krisem! smajlík Btw.: Krásné foto, krásná vzpomínka! smajlík
6. 3. 2015 23:40 Upraveno 23:42
0 0
smajlík nechapu krise
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!