Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
4. 3. 2015 21:15 − 1576× − 0

Craig Breen se těší na svůj domácí podnik

Po vítězství v Lotyšsku bude chtít Craig Breen stejně úspěšně navázat na druhý podnik ME i při domácím podniku kontinentálního šampionátu.

Po úspěšném vystoupení na druhé soutěži letošního kalendáře ME, kterým byla Rally Liepaja, bude chtít tovární jezdec Peugeotu Craig Breen zůstat na vítězné vlně i při domácím Circuit of Ireland, který se jede jako třetí podnik kontinentálního šampionátu. Avšak na domácí soutěži zatím cíl spatřil pouze jednou a je tomu již pár let, jelikož se tomu tak stalo v roce 2012, kdy spolu s později tragicky zesnulým spolujezdcem Garethem Robertsem, dovedli svůj Peugeot 207 S2000 do cíle na šesté příčce. Na irské tratě se Breen vrátil s novou "dvěstěosmičkou" v roce 2014, avšak ve druhé etapě jej ze druhé příčky vyřadily problémy s chlazením.

Vzhledem k tomu, že trasa soutěže zůstává velmi podobná loňskému roku, neubránil se Craig Breen srovnání: "Loňské tratě byly perfektní a jsem potěšený zjištěním, že se letos jede skoro totožně. Jedna páteční zkouška byla vyřazena a ta dlouhá sobotní byla nahrazena jinou, stejně dlouhou a zbytek tratě je poměrně identický," zamýšlí se irský pilot nad rychlostními zkouškami své domovské rally a pokračuje, "loni se jela jedna zkouška, která byla docela zrádná, ale pak tu jsou takové skvělé rychlostky jako třeba Hamilton´s Folly. Silničky jsou opravdu pěkné a je potěšením na nich jet. Jsem potěšen tím, že mám šanci zde znova startovat."

Circuit of Ireland pro mě toho tolik znamená. Vyrůstal jsem při sledování téhle soutěže, mnoho let jsem sledoval projíždějící rally sedě na otcových ramenou a jezdil do Waterfordu, který byl po mnoho let centrem soutěže, shlédnout start a cíl. Irský rallysport je blízký mému srdci a vyhrát Circuit of Ireland by bylo něčím mimořádným," říká dále Craig Breen. Ale zájemců o vítězství se v Irsku sejde více a jak vidí domácí pilot konkurenci? "Vyhrát může kdokoliv. Kajetan Kajetanowicz bude hodně rychlý a i když si myslím, že Alexey Lukyanuk ještě na asfaltu nestartoval, tak i přes to bude také dost rychlý. Na startu bude také hodně domácích jezdců, takže je potřeba započítat i je. Je nemožné někoho teď tipovat," uzavírá Craig Breen.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!