Jarda Malík - eWRC.cz
5. 3. 2015 12:10 − 4966× − 0

V. Rallye Praha Revival – 179 potvrzených přihlášek!

Do Prahy přijedou reprezentanti 11 zemí. 111 posádek má dobový zápis v historii motoristického sportu.

Opět jako Memoriál Dalibora Janka. Poprvé se na start revivalu postaví i John Haugland. Do Prahy přijedou reprezentanti 11 zemí. 111 posádek má dobový zápis v historii motoristického sportu.

V minulých dnech představil promotér V. ročníku Rallye Praha Revival definitivní seznam přijatých posádek. Číslo se zastavilo na těžko uvěřitelném počtu 179 posádek, i tak se na všechny zájemce nedostalo. Velký zájem a bohatá účast jsou sice nesmírným oceněním pro organizátory, ale zároveň velkým závazkem, vypořádat se s organizací a zabezpečením celé akce se ctí.

V letošním roce na start poprvé postaví J. Haugland, který pojede s manželkou na Škodě 130 LR, kterou pro norskou hvězdu připravil E. Patera. J. Haugland se o revivaly zajímal už dlouho, velice ho nadchly obrázky ze zasněžené Berounky, které ho vrátily do vzpomínek na start v anglické RAC se Škodou 120S. Termín dosavadních jarních revivalů se ovšem kryl s Portugalskou rallye, kde J. Haugland působil jako mentor v týmu slovenské naděje M. Kočiho.


Š130 LR dostala barvy J. Hauglanda z RAC Rally

Z českých legend se poprvé na startu objeví Jiří Hák, několikanásobný mistr republiky v závodech do vrchu, úspěšný na okruzích, si připomene své začátky v rallye, mj. dvakrát startoval na Rallye Vltava.

Ze stálých a věrných skalních revivalistů nebude chybět nikdo, ať už to jsou bývalí tovární jezdci V. Blahna, M. Zapadlo, V. Berger- Z. Petera, tak další úspěšní závodníci T. Hank- A. Neubauer, V. Arazim- J. Gál, M. Tuček, P. Vojáček, manželé Rajchmanovi, J. Moskal s J. Červou a další. Chybět nebudou ani P. Šofr s P. Ryšánkem. P. Šofr ve snaze o co nejlepší umístění dokonce koupil novou starou Sierru, protože s jeho původní, závodní Sierrou Cosworth s kterou absolvoval dosavadní revivaly, vinou penalizace za moc mladý rok výroby získávali oba Pavlové trestné body ještě ani nevyjeli od startu. Startovní pole, ale nebude ochuzeno ani o tu původní Sierru, pro svou revivalovou premiéru si jí vybral další těžký kalibr Pavel Janeba.


Porsche, s kterým v prvních revivalech startoval legendární Z. Halada, prošlo revitalizací a je připraveno ke startu

Ze zahraničí letos přijede výprava francouzských účastníků velkých evropských soutěží pro historiky i bývalých závodníků i se zkušenostmi z MS, v čele s H. Trautmanem. Velkou podívanou asi opět předvedou Italové kolem B. Volty s Lanciemi. Tradičně velká výprava přijede z Polska, kde k triumvirátu A. Jaroszewicz, T. Ciecierzynski, B. Krupa letos přibude další velké jméno A. Polak. Organizátoři vždy rádi vidí na startu velkého sportovce E. Schlagera. Zajímavostí bude start K. Neugebauera s Volvem, známého ze starů na Historic Vltava Rallye.

Je těžké vybrat jen pár jmen, neboť o velké většině dobových účastníků by se mohl (a správně měl) napsat samostatný dlouhý článek. Celá startovní listina je k přečtení zde: http://edda.cz/mscrdovrchu/index.php?m=novinky/detail&id=2685. Zde lze najít i další informace k revivalu.

Díky laskavosti serveru eWRC.cz vám v týdnu před revivalem, který se koná 10.-12. dubna, přineseme divácké typy a pokyny pro návštěvníky. Jarda Malík

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!