Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
6. 3. 2015 21:59 − 5871× − 5

Ott Tänak: Zítra se zkusíme do soutěže vrátit!

I když to zní jako šílený plán, M-Sport se bude snažit zprovoznit Fiestu WRC pro Otta Tanaka, který ji dnes utopil ve vodní nádrži.

Jak jsme vás již informovali, na třetím rychlostním testu Mexické rally opustil trať vůz Ford Fiesta RS WRC estonského pilota Otta Tanaka a ten spolu se svým spolujezdcem Raigo Mõlderem podstoupil nedobrovolnou koupel ve vodách nádrže, která se nacházela podél rychlostní zkoušky. Z divoce vypadající nehody však posádka vyvázla nezraněna, avšak pro pobaltské duo to vypadá téměř nemožně s pokračováním v soutěži. Avšak M-Sport neztrácí naději a na svém Facebooku (okolo 10. hodiny večerní) informoval, že pokud se podaří včas auto vylovit, tak se jej budou snažit v servisu zprovoznit.

A jak tuto nehodu, která výrazně vybočuje z těch, co doposud měl, viděl samotný aktér Ott Tanak? "Dnes to byla jiná zkušenost. Šel jsem tvrdě na brzdy v místě komprese a ta poškodila pravé přední zavěšení. V následující levé zatáčce jsme nedokázali zatočit a přes břeh jsme opustili cestu. Svah byl tak prudký, že jsme se skouleli do vody," popisuje Estonec momenty, které předcházely konci ve vodní nádrži a pokračuje, "auto naštěstí přistálo na kola, ale voda byla tak hluboká, že se začalo velmi rychle potápět. Když jsme otevřeli dveře, tak se auto během několika sekund potopilo. Měl jsem také problém s kabelem mého interkomu, protože se neuvolnil a stahoval mě pod vodu. Měli jsme velké štěstí. Nebyl to příjemný moment, jaký chcete zažít."

"Po takovéto události jsme neměli jak kontaktovat tým. Rádio bylo pryč a v místě, kde jsme se nacházeli, byl slabý signál mobilního telefonu. V týmu nikdo skoro 20 minut nevěděl, co se nám stalo a to, jak si asi umíte představit, byla velká starost pro všechny v servisní zóně," říká dále Ott Tanak k momentům poté, co se dostali z vozu a zakončuje optimisticky, "nikdy předtím jsem nezažil podobný pocit. Je to pocit prázdnoty, ale nejlepší je sednout si zpět do auta. Tým se snaží dostat auto zpět jak nejrychleji to jde a všichni jsou připraveni na to, aby jej celou noc opravovali a do zítřka nachystali. Zní to jako šílený plán, ale pokud je alespoň nějaká šance na návrat do soutěže, tak vím, že tým je schopen to dokázat."

Soutěž můžete sledovat na eWRC-results.com.

Komentářů celkem: 5
6. 3. 2015 22:591
0 0
Snad to nebude znít špatně ale tak si říkám že při udělení licencí by měl každý žadatel uplavat 20m v bazénu.
7. 3. 2015 07:202
0 0
ono i kdy to umíš dobře je asi rozdíl plavat v okamžiku kdy jsi na to připraven a když havaruješ, můžeš být po pár saltech omlácený, dezorieontavaný, na hlavě máš přilbu musíš se rozepnout , jsi hlavou dolů, někdy je problém se vůbec z auta dostat, otevřít dveře, tady navíc zmiňovaný kabel od interkomu a kdo ví co ještě..... nepříjemná představa.
7. 3. 2015 12:153 Upraveno 12:17
0 0
tady se někomu stalo že spadli do potoka s evo9 na boudu a ten v podstatě přehradily a během chviličky měli vodu skoro po hlavy naštěstí se rychle odeply jinak by se utopily i ve 40cm vody. Takže jak říká gonzo je důležité se rychle dostat ven pak už to nějak doplaveš.
7. 3. 2015 13:424
0 0
Nebyl to Jelínek v Krumlově?
7. 3. 2015 14:095
0 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!