Závodníky MOGUL driving cupu rozehřálo jaro

Jarní počasí v Sosnové rozehřálo účastníky dalšího závodu MOGUL driving cupu natolik, že jim mnohdy nestačila šířka tratě.

MOGUL driving cup nezadržitelně spěje do velkého finále a poslední závod série pro amatérské závodníky se v Global Assistance Racing Aréně uskuteční již za tři týdny. Než k tomu ale dojde, pojďme si teď něco říci o tom, jaký byl předposlední a doslova jarní závod MOGUL driving cupu, který se uskutečnil v sobotu 7. března.


Paprsky jarního slunce, které od rána prohřívaly celý autodrom, rozpálily nejen asfaltový povrch tratě, ale také závodnická srdce mnoha účastníků. Tolik chyb a nejrůznějších lehčích havárií totiž organizátoři MOGUL driving cupu nepamatují při žádném jiném závodě. Znovu se tak potvrdilo známé pravidlo automobilových soutěží, že nejvíce se bourá na suchu. Jaro ale rozhodně nevadilo závodníkům bojujícím na špičce a zejména o post nejvyšší se strhl doslova boj.


Z tohoto boje nakonec vítězně vyšel již téměř jistý vítěz série MOGUL driving cup Tomáš Hrazdíra s Mitsubishi Lancer EVO VI. Ve třídě 4 i v absolutním pořadí sváděl nelítostný souboj s dalším matadorem sosnovských závodů, kterým je Vladimír Filip s Mitsubishi Lancer EVO VIII, které je postavené jako pěkná replika Mitsubishi Lancer WRC. Vladimír Filip nakonec Hrazdírovi podlehl, ale jejich souboj bavil ostatní závodníky MOGUL driving cupu i přihlížející diváky. Třetí místo ve třídě 4 vybojoval Lumír Vaszily s devátou evolucí Lanceru. Místo na absolutních stupních vítězů si svým výkonem zasloužil ještě Daniel Tasáry s Mitsubishi EVO X, který současně ovládl třídu 2. Za ním skončil Jiří Kratochvíl také s EVO X a třetí místo ve třídě 2 patřilo Václavu Bumbálkovi s osmou evolucí třech japonských diamantů.


Suchá trať tolik nesvědčila dvoukolkám, a tak se vítěz třídy 3 a vítěz kategorie 2 WD Leoš Hradil nedostal tentokrát do první desítky absolutně. I tak byl jeho historik ale opět nejrychlejší dvoukolkou ve startovním poli. Ve třídě 3 za ním skončil Maxmilian Honig s Toyotou Yaris a třetí místo připadlo Martinu Kdérovi se Škodou 120S Rallye. Ve třídě nejslabších vozů se z vítězství v Sosnové mohl těšit Tomáš Kobián s Hondou Civic I-VT před Tomášem Jarosilem s Citroënem Saxo VTS a Jiřím Čermákem s Hondou CRX.


Předposlední závod MOGUL driving cupu v Sosnové byl také poslední příležitostí, kdy se mohli jeho účastníci kvalifikovat na Global Assistance Jarní Setkání mistrů volantu, které se uskuteční v neděli 29. března v Sosnové. Svým výkonem si o účast na Jarním Setkání řeklo i několik nováčků MOGUL driving cupu, a tak se diváci mohou těšit na pořádné souboje na trati při této zajímavé motoristické akci, kde se v rámci exhibičních programů ukáží i jezdci z okruhových závodů, nebo ze závodů do vrchu. Třešničkou na dortu bude Dakar show, která představí nejúspěšnější české dakaristy na trati i při statické ukázce. Nedělnímu Jarnímu Setkání mistrů volantu bude v sobotu 28. března předcházet finálový závod MOGUL driving cupu. Nezapomeňte si tedy tento víkend poznačit ve svých kalendářích motoristických akcí.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!