Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
12. 3. 2015 16:41 − 2571× − 1

Alex Lukyanuk se chystá na asfaltovou premiéru

Alexey Lukyanuk má za sebou první dva starty v kontinentálním šampionátu a začíná s přípravou na Circuit of Ireland.

Úřadující ruský a estonský mistr Alexey Lukyanuk se v letošní sezóně rozhodl pro změnu techniky, šampionátu i spolujezdce a v kombinaci s Fordem Fiestou R5 a Yevgenem Chervonenkem po boku se vydal dobývat tratě Mistrovství Evropy. Na úvod roku si připsal body za třetí příčku z Jaenner rallye a při Rally Liepaja, kde zaujal v roce 2013 svým výkonem s Lancerem desáté evoluce, havaroval a bral body pouze za vítězství ve druhé etapě. Nyní se tak posádka nachází na průběžné 4. příčce klasifikace ERC a na nadcházející soutěži – Circuit of Ireland čeká ruského pilota start na pro něj velmi vzácném povrchu – asfaltu.

I z důvodu toho, že naprostou většinu dosavadních soutěží absolvoval Alexey Lukyanuk na nezpevněném povrchu při soutěžích v Pobaltí a Rusku, má před irským kolem ERC naplánován velký testovací program, kde si chce zvykat nejen na asfalt, ale také na techniku, přeci jen půjde teprve o jeho čtvrtý start s Fiestou R5. "Jsem velmi spokojený s autem, ale jako vždy je potřeba trochu času, abyste si zvykli na novou techniku. Před irskou soutěží, která bude specifickým asfaltovým podnikem se skoky a úzkými cestami, máme naplánován rozsáhlý testovací program," říká Lukyanuk.

Ruský jezdec se dále zamýšlí nad tím, jak si poradí se zpevněným povrchem. "Asfalt je pro mě novým povrchem, ale nemám z něj obavy. Jistě, rally budou možná dominovat Craig Breen, pro nějž jde o domácí rally a Kajto, ale my je budeme krok za krokem dohánět," uzavírá Alexey Lukyanuk odhodlaně. Zda-li se mu bude dařit držet krok s konkurenty na čele klasifikace Mistrovství Evropy, o tom se budeme moci přesvědčit za tři týdny, kdy se Circuit of Ireland koná.

Komentářů celkem: 1
13. 3. 2015 10:231
0 0
Lukyanuk může snad jedině příjemně překvapit smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!