13. 3. 2015 20:38 − 2884× − 0

Kris Meeke má i nadále důvěru Citroenu

Severoirský pilot Kris Meeke není z úvodu letošní sezóny nadšený. Po třech závodech má na svém kontě pouhých 8 bodů.

Severoirský pilot Kris Meeke není z úvodu letošní sezóny nadšený. Po třech závodech má na svém kontě pouhých 8 bodů. Ve všech letošních podnicích udělal Kris Meeke jezdeckou chybu – v Monte Carlu vylomil zavěšení Citroenu DS3 WRC, ve Švédsku se podíval do závěje a v Mexiku havaroval v RZ4.

Meekův zaměstnavatel se za něj postavil, nicméně připustil, že situaci bude řešit. "Každý jezdec dělá to nejlepší a tým je odhodlán podpořit svého závodníka k dosažení výsledků. Nemůžeme říct, že po třech soutěžích je náš postoj jiný. Musíme najít řešení, najít cestu ke zlepšení věci. Viděli jsme, že zajel hned na první zkoušce nejlepší čas. Možná, že chce být hned na vrcholu. Existuje spousta otázek, musíme najít odpovědi. Už jsme cítili, že jsme udělali minulý rok s Krisem mnoho vylepšení," řekl Marek Nawarecki z týmu Citroen Racing.

Kris Meeke popřel, že by v nejrychlejším čase v RZ3 byl nějaký faktor, který by mohl za nehodu v následující zkoušce. "Pocit po té rychlostce byl opravdu dobrý, měli jsme ještě spoustu rezerv. Byli jsme devátí na trati v dobrých podmínkách a zajeli jsme o půl vteřiny před klukem, který byl na trati druhý. Kdybychom jeli ve stejném tempu, tak bychom byli mnohem rychlejší než Thierry. Cítil jsem, že máme ještě hodně místa ke zlepšení," myslí si pětatřicetiletý závodník.

"Vím, že problém je někde ve mně a musím se mu dostat na kloub. Moje práce je na trati. Pokud budu chtít pokračovat, musí to být v pořádku. Jsi jen tak dobrý jako tvůj poslední výsledek a moje výsledky nebyly moc dobré. To jde zcela za mnou," dodal Kris Meeke. Další štací, kde může Ir své výsledky vylepšit, bude Rally Argentina na konci dubna.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!