Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
16. 3. 2015 23:28 − 2389× − 4

Elfyn Evans vyrovnal svůj nejlepší výsledek

Na uplynulé Mexické rally dokázal Welšan Elfyn Evans vybojovat čtvrtou příčku a připsat si tak další umístění těsně pod stupni vítězů.

Tovární pilot M-Sportu Elfyn Evans ve třetím podniku letošní sezóny MS – Mexické rally, vyrovnal svůj dosavadní nejlepší výsledek, kterým byla dvě čtvrtá místa z loňského roku, přičemž jedno z nich bylo taktéž v Mexiku, a ukázal, že obezřetný přístup k tomuto severoamerickému podniku se vyplácí. Jak sám pilot říká, k této soutěži a i k nadcházející Argentinské rally přistupuje v opatrném duchu a na pořádné sešlápnutí plynového pedálu bude čas v pozdějších fázích sezóny. Welšanovi se jeho přístup vyplácí, když nahlédneme do pořadí jezdců, tak mexický výkon spolu s body za Rallye Monte Carlo a Švédskou rally řadí Evanse na průběžnou pátou příčku.

"Cítili jsme, že jsem toho mohli předvést víc, ale mnohem více toho šlo ztratit než získat, takže jsme to jen museli dovézt do cíle," vrací se ke své taktice na Mexické rally Elfyn Evans a pokračuje, "až se vrátíme zpět do Evropy, můžeme jet o něco víc zostra, ale je důležité získat solidní body na těchto dvou dlouhých rally. Hlavní úkol byl předvést slušný výkon bez chyb a to se nám povedlo, i když to bylo frustrující ve chvílích, kdy jsme nemohli jet na maximum, nejhorší to bylo v neděli," říká dále Elfyn Evans.

Jediný výraznější moment, který zaváněl problémem nastal Welšanovi hned na úvod při speciálce na Leónském okruhu, kde se svou Fiestou RS WRC zavadil o pneumatiky okolo trati. Tím však byla zaváhání vybrána a zbytek soutěže odjel Elfyn Evans v poklidu. "Věděli jsme, že potřebujeme dobrý výsledek a ten jsme udělali. S tím můžeme být spokojení, ale je očividné, že pocit uspokojení z takové jízdy nebyl největší. Ten byl lepší v Monte Carlu s Švédsku, kde jsme soustavně zajížděli konkurenceschopné časy," uzavírá své ohlédnutí za Mexickou rally welšský pilot.

Komentářů celkem: 4
17. 3. 2015 06:51
0 0
Budoucí šampion. Je až neuvěřitelná jak ve svých letech jede bez chyb a vyrovnaně.
17. 3. 2015 11:44
0 0
souhlasím smajlík
17. 3. 2015 12:55 Upraveno 12:56
0 0
To jo, jezdí chytře a vyrovnaně a mít kvalitnější auto, tak by to mohlo být zajímavé. Ale jen pro info - Mikkelsen je ještě mladší smajlík
17. 3. 2015 16:19
0 0
driver111, to jo, ale vem si, že když Elfyn začínal na ostrovech, tak Mikeš už vyrazil prohánět Focusa WRC do světa smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!