Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
18. 3. 2015 16:23 − 7109× − 29

Počítá se každá zkušenost, říká Robert Kubica

Letos jede Robert Kubica se svým vlastním týmem, avšak výsledky z prvních tří podniků zřejmě nejsou takové, jak si Polák představoval.

Třetím rokem se letos Robert Kubica věnuje naplno soutěžím a rok 2015 je druhou sezónou, kdy pilotuje speciál nejvyšší kategorie WRC, konkrétně usedá, stejně jako loni, do Fordu Fiesta RS WRC. A v loňských kolejích se nesou i výsledky z úvodních tří podniků, když v Monaku opět havaroval a ve Švédsku a Mexiku dojel mimo body (v severoamerickém podniku letos aspoň spatřil cíl). Avšak i v negativním se snaží polský pilot hledat pozitiva a takovým může být třeba to, že v nadcházející Argentinské rally se Kubica opravdu nemusí obávat čištění trati. Na Jihoamerickém kontinentu si navíc loni Polák připsal nejlepší výsledek s vozem WRC, jelikož dokončil na 6. příčce.

"Pro nás to byla soutěž nahoru-dolů. Chyba na El Chocolate a příliš mnoho defektů na straně jedné, avšak na druhé straně to byly dobré časy v některých místech," vrací se k Mexické rally Robert Kubica a pokračuje, "Mexická rally není nejjednodušší, takže zkušenosti zde hrají velkou roli. Letos jsem se naučil, jak zvládat některé další situace."

Tím, s čím se Polák musí letos nově učit, jsou i pneumatiky, jelikož letos změnil dodavatele a na svém voze obouvá pryže z produkce italského Pirelli. "Po Monte Carlu s mixem asfaltů a sněhu ve Švédsku bylo Mexiko první šotolinovou rally s Pirelli. Museli jsme si na ně zvykat, protože fungují úplně jinak a mají jiné charakteristiky. Snažili jsme se zlepšit rovnováhu a chování auta a uvidíme v Argentině, jak se nám bude dařit. Jisté je, že se zkušenostmi budeme lepší."

Jak již bylo řečeno, v Argentině si loni Kubica dojel pro druhý nejlepší výsledek v MS v kariéře když bral 6. příčku, což bylo jen o jedno místo horší umístění, než je Polákovo dosavadní maximum z Německa 2013, kde dojel s Citroenem DS3 RRC na 5. příčce. "V minulosti to pro mě v Argentině bylo dobré a loni mé umístění v cíli bylo dobré i přes to, že moje jízda dobrá nebyla. Letos je však nějakých 95% trasy nové, takže to pro mě bude jako startovat na nové rally. Mým plánem je získat další zkušenosti, odjet hladce soutěž a zlepšovat," uzavírá vyhlídkou k Argentinské rally Robert Kubica.

Komentářů celkem: 29
19. 3. 2015 18:0821
0 0
Původně napsal tommy3972
Po havárii s fábií a jeho vyjádření , že to je nebezpečné auto mě tento rádoby pilot přestal zajímat. Je to blázen a bude to zahazovat dál než se stane něco velkého. Pak se teprve budou lidi chytat za hlavy. Jedno mu ale upřít nemohu v tipovačce je na něho spo...


Je to hezké, něco takového někomu přát. Svědčí to o mentální vyspělosti někoho takhle vymaštěného, jako seš ty. Kubica nic o Fabii neříkal.
tom
19. 3. 2015 19:5622
0 0
mnoho z vas jiz zapomelo jake silenstvi propuklo v cesku na zacatku 21 stoleti, kdy jsme byli ve WRC zastoupeni skodovkou a par top jezdci,........ az na Prokopa je to bohuzel uz jen minulosti,........
tak ted nechte silet polaky s jejich Robertem a nekrytizujte a nezavidte?
A prosim nektere,nepiste tady ty nesmysly.....
Robert byl ranar v F1 a tim zustal i v rally a to je moc dobre.........
Chci na RZ videt aktion a ne cist na internetu nektere hloupe prispevky,..a dle nyni minenych.......spatne
vysledky,.......
Robert dela rally velkou reklamu a to nejen v polsku (pres handycamp nefunkcni ruky,neplnohodnotneho materialu)
a kdo chce silet s pol.fanousky muze kouknout zde:
http://www.kubicabyniehamowal.pl
https://www.facebook.com/kubicabyniehamowal?ref=hl
smajlíksmajlík
19. 3. 2015 20:4223
0 0
asi tak tom smajlík smajlík
20. 3. 2015 11:0024
0 0
teda tome ať už jsi tím myslel cokoliv, měl jsem problém si to vůbec přeložit..
20. 3. 2015 22:4525
0 0
shifty : Kde jsi četl že mu to přeji , ale když neumíš číst , tak se o tom s tebou bavit nebudu. Jsi známý chytrolín tudíž nemám co bych dodal. Příště piš slušně nulo čtou to tady i děti.
22. 3. 2015 12:2026
0 0
Promiň, ale to co jsi napsal je opravdu vymaštěné a na tom slovu nic neslušného neshledávám.... Je to blázen a bude to zahazovat dál než se stane něco velkého. Pak se teprve budou lidi chytat za hlavy.....
to mi zní, jako kdyby jsi mu to přál. Přitom na základě něčeho, co neni vůbec pravda, protože Kubica se o fabii nikde nevyjádřil ve směru, že je to nebezpečné auto. A tenhle rádoby pilot, jak píšeš, má za sebou celkem velkou kariéru a opravdu hodně peněz a sponzorů...mnoho jiných pilotů v rally si o něčem takovém může nechat tak snít.....tak nevím, kdo je a kdo neni "rádoby pilot".
22. 3. 2015 13:0827
0 0
žádný peníze nikoho před stromem nezastavěj a čím častěji bouráš, tím jsi k průšvihu blíž, teorie pravděpodobnosti
23. 3. 2015 10:4628
0 0
To jsou zase kecy tady.Zabil snad někdy Colin někoho nebo Duval? Ty to taky zahodili každou chvíli,tak nechápu že u Roberta se to řeší u každého článku o něm.
23. 3. 2015 11:5929
0 0
protože nikdo dosud neměl takovej poměr crashů a startů, nebudu to hledat, ale dával jsem sem porovnání právě s Colinem
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!