22. 3. 2015 21:43 − 1496× − 0

Rally Gorniy Len – komentář

Letošní ruský šampionát začal v půlce ledna a od té doby se v pravidelných měsíčních odstupech odehrály už tři jeho podniky.

Letošní ruský šampionát začal v půlce ledna a od té doby se v pravidelných měsíčních odstupech odehrály už tři jeho podniky. Ten poslední se odehrál v okolí města Azbest na Uralu a jezdcům znovu přichystal zimní podmínky. Ty ovšem nebyly natolik arktické, aby umožnily uspořádání divácké superspeciálky na zamrzlém rybníku v Jekaterynburgu. Vítěz předešlé soutěže Sergey Uspenskiy i lídr mistrovství Vadim Leluh už během sobotních dvou zkoušek doplatili na defekt. Lídrem soutěže se po krátkém úvodu stal pilot Mitsubishi Lancer EVO VIII Sergey Remennik s náskokem 1,5 sekundy na Grigoriye Tregubova za volantem Subaru Impreza. Už na první zkoušce druhé etapy ale Tregubov skončil mimo trať, což na druhé místo vyneslo vítěze tohoto testu Vadima Makarova pilotujícího Mitsubishi Lancer EVO IX R4.

Z boje o vítězství hned v neděli ráno vypadnul Andrey Truchin, když u svého Lanceru EVO VII musel vyměnit kolo. V závěrečných dvou zkouškách se sice radoval z nejrychlejších časů, ale na lepší než šesté místo to nestačilo. Své si prožil na druhé nedělní zkoušce i Stanislav Travnikov, když přeslechl spolujezdce a za horizontem špatně odbočil. Zpět na trať se sice dokázal dostat, ovšem s velkou ztrátou dokončil až jako sedmý. Ještě hůře dopadnul Uspenskiy, který se v závěru soutěže nevyhnul druhému defektu a přišel tím o třetí příčku. Na čele se mezitím odehrával atraktivní duel mezi Remennikem a Makarovem. Druhý jmenovaný se stále nedokázal přes svého soupeře dostat, až na posledním testu se mu to konečně povedlo a na své domácí soutěži si připsal premiérový triumf. Remennik sice přišel o vítězství v Rally Gorniy Len, ovšem o maximum bodů za vítězství v pohárové klasifikaci nepřišel.

Výsledky soutěže ruského šampionátu naleznete na ewrc-results.com

Stav šampionátu: 1. Leluh 119, 2. Makarov 94, 3. Uspenskiy 77, 4. Toporov 75, 5. Miachin 70, 6. Tambovcev 66

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!