Kuwait Rally – komentář

Šampionát středního východu odstartoval v únoru v Kataru a na své domácí půdě nemohl vyhrát nikdo jiný než Nasser Al-Attiyah.

Šampionát středního východu odstartoval v únoru v Kataru a na své domácí půdě to nemohl být nikdo jiný než Nasser Al-Attiyah, kdo se radoval z vítězství. Ke druhému dějství se zúčastnění přesunuli do Kuvajtu, kde na ně čekalo oproti kamenité katarské trati daleko více písku. Lídr šampionátu tam přijel povzbuzen vítězství v rámci WRC2 v Mexiku a k dispozici měl obvyklou techniku Ford Fiesta RRC. Stejný speciál pak pilotovala hned celá pětice dalších jezdců. Z nich se ale o nejvyšší příčky mohli reálně poprat pouze dva, a sice Yazeed Al-Rajhi a Abdulaziz Al-Kuwari. V záplavě Fordů působí hodně exoticky technika Khalida Al-Qassimiho, Citroën DS3 RRC. S ním pilot ze Spojených Arabských Emirátů rozjel novou sezónu druhým místem a v Kuvajtu by jistě rád dosáhl na vítězství, aby srovnal krok s vedoucím Al-Attiyahem.

V úvodních dvou zkouškách se Al-Qassimimu dařilo držet se nedaleko za Al-Attiyahem, když na něho ztrácel pouze 4,8 sekundy. Ve třetím testu ale po jednom ze skoků špatně odbočil a jeho odstup se rázem zdesetinásobil. V dalších testech sice pilot Citroënu znovu zajížděl hodně podobné časy jako jeho hlavní sok, ovšem to už bylo vcelku jedno, neboť se jeho ztráta přehoupla přes minutu. Do problémů se během prvního dne dostal i Al-Rajhi, který bojoval se špatným nastavením své Fiesty a k tomu jej ještě zbrzdily čtyři defekty. Na konci dne mu ale patřila třetí příčka, na čemž měly svůj podíl i dva incidenty čtvrtého Al-Kuwariho. Nejprve na trati potkal stádo ovcí a pak ještě minul jedno odbočení. I ve druhé etapě pokračoval Al-Rajhi ve sbírání defektů, ale jeho třetí příčka se tím do přímého ohrožení nedostala. Pilot Fordu si totiž kromě toho připsal i dvě dílčí vítězství. A nic se nezměnilo ani na nejvyšších dvou příčkách. Al-Qassimi ani při druhém letošním pokusu nestačil na katarského soupeře a musel se smířit se stříbrem. Al-Attiyah si tak nadále udržuje dokonalou statistiku, když všechny tři dosavadní letošní starty přeměnil ve vítězství.

Ke konečným výsledkům tohoto podniku středního východu se dostanete na ewrc-results.com

Stav šampionátu: 1. N. al-Attiyah 50, 2. al-Qassimi 36, 3. al-Suwaidi 20, 4. bin Eidan 18, 5. K. al-Attiyah a al-Rajhi 15

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!