Na věku nezáleží!

Je sice mezi námi věkový rozdíl dvaceti let, ale i tak jsme to dali dohromady a sejdeme se na konci dubna.

Není to tak dávno, co jsem oslavil 30. narozeniny, Rally Šumava bude zase letos slavit padesátku. Proč to nedat dohromady? :-)

Jako by to bylo včera, kdy jsem se krčil za páskou na výjezdu z kosy nedaleko Klatov na známém Čínovském okruhu. Byl jsem tam nesčetněkrát – s tátou, s kamarády i sám. Už tenkrát jsem si říkal, jaké by to bylo sedět v závodním autě místo Křečka, Doláka, Trajbolda nebo třeba Trinera a tiše jsem obdivoval jejich umění. Cesta to byla dlouhá, trnitá, smutná, veselá, drahá, ale je to tady. S Honzou Němcem se postavíme na start 50. ročníku Rallye Šumava Klatovy!


Já už na Čínovském okruhu v protisměru jel

Před dvěma lety jsme měli možnost na Čínovském okruhu startovat s Markem Procházkou. Výtečná akce RKHA, kdy se okruh jel dvakrát klasickým směrem a dvakrát směrem opačným. Takovým, jakým se pojede za měsíc. Tehdy jsme s Markem dojeli 16. absolutně, o dvě desetiny jsme za sebou udrželi dotírajícího Tomáše Bartoně. Tehdy mi Marek řekl, že po těch vleklých technických problémech ho závodění s favoritem konečně bavilo. Mě taky. Byl to ovšem náš poslední společný závod a můj předposlední – favorit si v mých rukou "užil" ještě jednu soutěž – jak jinak než s technickými problémy.

Letošní – kulatá – Šumava bude trochu jiná. Obrácený směr okruhu, speciální rychlostní vložka přímo v Klatovech a k tomu dvakrát dvě klasiky – z mého pohledu moc pěkná RZ Svrčovec – Řakom a klasika ve formě Buková – Kdyně se sjezdem z Korábu. I sobotní etapa doznala změn, jímž dominuje pětadvacetikilometrová zkouška Žichovice – Dobrš. V součtu čeká účastníky Šumavy a Vltavy 150 měřených kilometrů.


Dubnová Rallye Šumava Klatovy bude naší druhou oficiální soutěží v ČR

Loňská slovenská sezóna zakončená pozicí vicemistra bohužel té letošní příliš nepomohla. Samolepka firmy Golemtech, která poskytuje vybavení autoservisům, a mj. sponzoruje zdejší tipovačku, na Cliu učitě zůstane. Další plochy už tolik využité nebudou. Na Cliu hlavní (a jediný) mechanik přes zimu vyměnil spojku, přetěsnil motor, udělal radost technikům z FASu, zajistil revizi hasičáků a maximální možné úpravy jsou hotové. Pilně se pracuje na designu, který má na starost Roman Schavel ze Škodateamu. Posádka si pořídila nové ochrany krku od RZ1 a Honza novou tužku na psaní rozpisu. Ano, letos jsme prostě zrychlování vozu moc nedali. A ani nedáme, je třeba pořídit ještě světelnou rampu, bez které bychom viděli v páteční etapě Šumavy prd.

No, ale abych jen nesmutnil: Strašně se těším. :-) Půlroční absence bez závodního volantu se začíná podepisovat! A spolujezdec Honza se taky těší. Na dotaz, jestli do toho se mnou jde, odpověděl: "Jasně, že do toho s tebou jdu. Ale těch kilometrů a vložek. To mě fakt bude sr**, teda hněvat, to psát." :-)


V Tatrách se jela jedna rychlostka v noci, na Šumavě to bude o třech nočních RZ…

Kluci z eBrána Rallye Teamu startují tento víkend v Maďarsku na Eger Rallye. Nedají na Slovensko dopustit, já si tu loňskou tamní minisezónu moc užil a rozhodně toho nelituju. Je to z Domažlicka přeci ale jen dálka, nehledě na čas. Z obhajoby výsledků tedy patrně nic nebude, a to i přes to, že na Slovensku upravili třídy tak, že ve skupině 8 již nepojedou výkonná dieselová auta. Spřátelené posádce a výborným klukům s Lancií Delta HF Integrale (pro letošek v originálních barvách) přeji další vydařené dobrodružství a určitě se v budoucnu zase někde setkáme.

V Klatovech ale sami nebudeme, už jen pro to, že centrum soutěže budu mít z domova za humny. Do mistráku se přesouvají i další posádky z "amatérů", což si myslím, že je správná cesta. Určitě pro ty, co se chtějí někam posunout. Těším se i na svého učitele Láďu Kopelenta, který pojede Vltavu s favoritem. Další "fako" bude řídit Jirka Terš a určitě ve startovce přibydou ještě další pro mě známá jména. A teď už nezbývá než si přát: Už aby to bylo!

Komentářů celkem: 6
25. 3. 2015 19:261
0 0
Klukům z eBrány jsem to zakřik, z Egeru se nakonec odhlásili. smajlík
25. 3. 2015 20:412
0 0
Hele mae, tak to dovez do cíle a užij si to, fakt si to kluci užijte smajlíksmajlíksmajlík
26. 3. 2015 19:023
0 0
Přémo, transparent máme, na Šumavě budeme mocně fandit smajlík Těším se!
27. 3. 2015 10:064
0 0
Zajímalo by mě, o kolik Přema okruh vyhraje v celkovém pořadí, když má jako jeden z mála natrénováno z klubovky RKHA smajlík
6. 4. 2015 09:005
0 0
12 aut v osmičkách! To bude mazec!
xp
6. 4. 2015 09:156
0 0
Uzávěrka je až za týden, třeba ti ještě nějací soupeři přibudou, aby sis nestěžoval, že je toho málo smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!