Poslední závod MOGUL driving cupu v sobotu

V sobotu se v Sosnové uskuteční poslední závod série MDC. Bude se závodit na stejné trati jako při Setkání mistrů.

Autodrom v Sosnové je známý motoristických nadšencům také díky populárnímu Setkání mistrů, kde proti sobě závodí vždy dva závodníci na paralelní trati s divácky oblíbeným přemostěním. Při Setkání mistrů jsme mohli za třináct let historie tohoto podniku vidět desítky známých závodníků z nichž jmenujme alespoň devítinásobného mistra světa v rally Sebastiana Loeba či čtyřnásobného mistra světa Juhu Kankkunena. Právě na této trati se v sobotu uskuteční poslední závod zimní série MOGUL driving cup, která je určená pro amatérské závodníky. Při tomto posledním závodě se rozhodne nejen o celkových výsledcích v MOGUL driving cupu, ale poslední volné místo nedělního Jarního Setkání mistrů je rezervováno pro závodníka, který v sobotu při závodech MOGUL driving cupu nejvíce zaujme svým výkonem. Bude tedy zajímavé sledovat snažení závodníků, na něž tentokrát čeká těžká trať, která na mnoha místech neodpouští chyby. Nadcházející jarní počasí také možná pořádně zamíchá kartami ve výsledcích, protože zkušenosti, jenž závodníci dosud získali na uklouzané trati autodromu, tentokrát vezmou za své a pneumatiky se budou s největší pravděpodobností zakusovat do suchého a drsného sosnovského asfaltu.


Foto: Zdeněk Wagner, www.autodrom.cz

V některých třídách je již o vítězi jasno, nebo téměř jasno, ale i tak je stále o co bojovat a dost důvodů k tomu, proč závodit. V absolutním pořadí, které kopíruje výsledky nejlepších tří závodníků ve třídě 4 je již o vítězi jasno. Tomáše Hrazdíru s Mitsubishi Lancer EVO VI již nemůže předstihnout ani druhý Petr Semerád s Mitsubishi Lancer EVO IX, ani třetí Lukáš Matěna se stejným vozem. Tito dva jezdci se ale ještě o umístění na stupních vítězů poperou. Jednoznačná situace je i mezi závodníky v kategorii 2WD. Tady je neohroženým lídrem Leoš Hradil s historickou Škodou 1000 MB před Martinem Kdérem také s historikem Škodou 120S Rallye. Třetí místo patří Jiřímu Čermákovi s Hondou Civic 1,5i.


Foto: Zdeněk Wagner, www.autodrom.cz

Mezi nejslabšími automobily třídy 1, tedy s OTP do 1600ccm vede Tomáš Jarosil s Citroënem Saxo VTS a i on si svým absolutním vítězstvím již může být více méně jistý, protože Marek Hons s Peugeotem 106 S16 ztrácí 15 bodů a ještě bude jeden výsledek škrtat. Z druhého místa jej ale může sesadit ještě Jiří Čermák s Hondou. Velký souboj čeká na závodníky ve třídě 2 (nad 1600ccm s OTP). Tam jsou dost natěsno hned čtyři závodníci na špičce a musí o vítězství pořádně zabojovat. Petr Svárovský se Subaru Impreza zatím vede s náskokem čtyř bodů na Daniela Tasáryho s EVO X a ten má k dobru šest bodů na Jiřího Kratochvíla také s EVO X. K bronzu ale chybí jen tři body Ladislavu Hlavovi s Audi A4 1,8T quattro. Poměrně jasná situace je už také ve třídě 3 (do 1600ccm bez OTP) Leoš Hradil si může být vítězstvím jistý, stejně jako stříbrem Martin Kdér. Třetí Lukáš Krupička s Fordem Fiesta ST ale ještě musí pozici uhájit před dalšími pronásledovateli, kteří si dělají zálusk na bronz ve třídě tři.


Foto: Zdeněk Wagner, www.autodrom.cz

I v posledním závodě MOGUL driving cupu platí, že o jeden závodní automobil se mohou střídat i dva jezdci, a že diváci mají vstup na autodrom zdarma. Poslední závod MOGUL driving cupu tak bude i takovým rozehřátím před nedělním Jarním Setkání mistrů volantu, kam se mnoho úspěšných závodníků z MOGUL driving cupu kvalifikovalo.

Více informací o MOGUL driving cupu 2015 a o dalších akcích Centra kurzů bezpečné jízdy a autodromu Sosnová najdete na www.autodrom.cz

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!