16. 2. 2006 00:00 − 2562× − 3

Škoda Fabia Rallye Cup startuje

Už 4. ročník dlouhodobé soutěže identických vozů, Škoda Fabia Rallye Cup, startuje o víkendu při 41. Mogul Šumava Rallye Klatovy.

Už 4. ročník dlouhodobé soutěže identických vozů, Škoda Fabia Rallye Cup, startuje o víkendu při 41. Mogul Šumava Rallye Klatovy. Do letošního ročníku populárního poháru se přihlásil rekordní počet osmi posádek, šest z nich se představí na úvodním podniku seriálu v Klatovech. „František Markvart a Vilém Kováč Šumavu z ekonomických důvodů vynechávají, náklady na pořízení zimních pneumatik a dalšího nezbytného vybavení jsou příliš vysoké,“ vysvětluje promotér Škoda Fabia Rallye Cupu ing. Miroslav Levora z firmy Auto Power a dodává, že vzhledem k systému hodnocení, ve kterém se každé posádce nejhorší umístění v sezóně škrtá, odřeknutím startu na Rallye Šumava o šanci na celkové prvenství nepřijdou.

Na start úvodní soutěže poháru se tak seřadí šest totožných vozů. Nebude mezi nimi opět chybět zahraniční pilot – po loňské premiéře Simona Hughese ho letos nahradí další jezdec z britských ostrovů, Bobby Mitchell, který absolvuje poslední testovací jízdy v Brdech. Druhým nováčkem za volantem pohárové fabie bude Libor Šašek. Největším favoritem poháru ovšem zůstávají obhájci titulu, Josef Sedláček se spolujezdcem Romanem Vorlem. Tradičními soupeři mu budou Lubomír Vokál a Miroslav Levora, ve stáji Defrs buou Sedláčkovi krýt záda Lešanský se Slámou.

„Všechny posádky zbrojí na úvodní soutěž a zkoušejí pneumatiky hřeby. Silná konkurence opět slibuje napínavé boje a hodně zajímavé bude i srovnání pohárových vozů s Michalem Horou, který přestavěl fábii na plnohodnotné auto třídy A5 včetně sekvenční převodovky. Jeho souboj s Achsem a pohárovým Sedláčkem bude určitě patřit k ozdobám letošního ročníku mistrovství republiky třídy A5, kterou loni suverénně ovládly pohárové vozy,“ doplnil promotér seriálu ing. Miroslav Levora.

Ve třídě A5 se sešla silná kponkurence 15 posádek, ne které čeká stejně jako na ostatní startující v 19 RZ téměř 206 km. Konečné výsledky budou známy v neděli kolem 14. hodiny.

Startovní čísla posádek Škoda Fabia Rallye Cupu:
80 Josef SEDLÁČEK, Roman VOREL (DEFRS RALLY TEAM)
84 Bobby MITCHELL, Simon LASSAM, GB
91 Miroslav LEVORA, Martin PECH (AUTO POWER)
92 Lubomír VOKÁL, Ondřej NOVÁK (LUBOMÍR VOKÁL)
93 Libor ŠAŠEK, Stanislav VIKTORA (MAX RACING)
95 Dušan LEŠANSKÝ, Mojmír SLÁMA (DEFRS RALLY TEAM)

Více informací o Škoda Fabia Rallye Cupu najdete na www.fabia-cup.cz

Komentářů celkem: 3
Anonym IP:84.244.109.92
16. 2. 2006 09:321
0 0
Miro Levoro hodne stesti
Anonym IP:82.202.44.3
16. 2. 2006 10:472
0 0
PEPA VYHRAJE S ROZDÍLEM TŘÍDY!!!
16. 2. 2006 16:413
0 0
Myslím, že A5 vyhraje Hora
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!