Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
26. 3. 2015 20:00 − 5772× − 2

Sébastien Loeb zpět v kokpitu DS3 WRC

Devítinásobný světový šampion Sébastien Loeb si po Rallye Monte Carlo znova odskočí do kokpitu DS3 WRC při regionálním podniku.

Po Rallye Monte Carlo se nechal světový rekordman Sébastien Loeb slyšet, že svůj další start v Mistrovství světa již nevidí příliš reálně. Ale návratu do kokpitu Citroenu DS3 WRC se nebrání a o tomto víkendu si francouzský multišampion odbude start na regionální soutěži Rallye National Epernay Vins de Champagne, kde bude pilotovat vůz z dílen PH Sportu. Na pravou sedačku jeho vozu neusedne ani jeho tradiční spolujezdec Daniel Elena ani jeho obvyklá náhrada v podobě Loebovy manželky Séverine, ale noty bude Loebovi číst jeho švagrová Sandra Rebout. Ale zahálet nebude ani zmiňovaná Séverine, která bude pro změnu navigovat manžela své sestry Sandry, Dominiqua Rebouta, jenž odstartuje v Peugeotu 207 S2000.


Sébastien Loeb na trati Rallye Monte Carlo 2015

Jak je tedy patrné, tato regionální francouzská soutěž bude svědkem malého rodinného souboje, který se bude odehrávat na 173 kilometrech rychlostních zkoušek a pro zajímavost lze dodat, že kromě Loeba odstartuje s vozy WRC všech specifikací dalších 8 jezdců. A co ke startu říká samotný Seb Loeb? "Tohle je čistě jenom o zábavě. Je skvělé sdílet spolu s rodinou naši společnou vášeň. Dominique má za sebou některé dobré výsledky a může se spolehnout na Séverine, která své schopnosti předvedla na Rallye du Var. Nápad, že já pojedu se Sandrou vznikl jako vtip. Pak jsme ale zjistili, že to není zas až tak šílený nápad," doplňuje Sébastien Loeb informace na téma spolujezdců.

Samotný podnik Rallye National Epernay Vins de Champagne má pro devítinásobného světového šampiona historickou hodnotu, protože v roce 1998 se právě na tomto podniku napsal první díl jeho plodné spolupráce s navigátorem Danielem Elenou, jenž zde poprvé usedl do kitového Saxa vedle Loeba. Při prvním společném startu tato dvojice vyhrála třídu A6 a o rok později Loeb vítězství ve třídě zopakoval, i když jej epizodně navigoval Jacques-Julien Renucci. "Myslím si, že všichni si to užijeme. Je vždy potěšením usednou za volant DS3 WRC a na cestách, na které mám tak dobré vzpomínky, by byla chyba nevyužít příležitosti ke startu," doplňuje Sébastien Loeb.

Komentářů celkem: 2
26. 3. 2015 20:40
0 0
Hihi, regionální soutěž... a má víc km RZ než většina soutěží MČR... No, ještě že už si neříkáme mistrovství mezinárodní...smajlíksmajlík
26. 3. 2015 20:44
0 0
No nevím.Ale tohle jsem už četl (jinde) asi tak před 10dny.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!