Rebenland Rallye pod nadvládou Baumschlagera

Již čtvrtým rokem se jeden z dílů rakouského mistrovství odehrává v okolí města Leutschach na zajímavých tratích.

Již čtvrtým rokem se jeden z dílů rakouského mistrovství odehrává v okolí města Leutschach na zajímavých tratích mnohdy vedoucích skrze tamní vinice. Doposud této soutěži vládnul rakouský multišampión Raimund Baumschlager, který se svou Škodou Fabia Super 2000 platil za hlavního favorita i letos. Jeho stáj BRR se ale v Rebenland Rallye prezentovala hned celou trojicí Fabií. S tou i letos pokračuje úřadující vicemistr Mario Saibel a nováčkem v kokpitu tohoto speciálu je pak německý talent Fabian Kreim. Ten si svou premiéru za volantem Škody odbyl na úvodní soutěži německého mistrovství, kterou dokázal vyhrát. Druhý díl německého šampionátu kvůli termínové kolizi právě s Rebenland Rallye musel vynechat. S cílem pokusit se pokořit domácího matadora dorazil do Leutschachu pilot Fordu Fiesta Super 2000 Hermann Neubauer. Vloni začal nejrychleji, ale po problémech ve druhé zkoušce musel odstoupit.

Zprvu to ale vypadalo, že nejvíce vrásek na čele zkušeného Baumschlagera udělá jeho německý svěřenec Kreim, který jej dokázal v první zkoušce o desetinu porazit. Ve zbytku páteční etapy už Němec na svou rychlost z úvodu navázat nedokázal a propadnul se až na čtvrté místo. Nahoru se naopak v druhé části kratší páteční etapy začal drát Neubauer, který se v chladném a deštivém počasí trochu pomaleji rozehříval. V prvních dvou zkouškách nechal dvacet sekund, pak dvě vyhrál a do sobotní části už šel jako druhý s odstupem 25,8 vteřiny. O druhé místo po přetočení v RZ 4 přišel Saibel a s jezdeckými chybami se potýkal i nováček v rakouském mistrovství a vítěz loňské Rally Challenge Gerald Rigler. Pilot Peugeotu 207 Super 2000 tak první den zakončoval na sedmém místě.

Ze šestého místa šel do sobotního zápolení lídr klasifikace Mitropa Cupu Hermann Gassner se svým Mitsubishi Lancer EVO X R4. Ve druhé etapě ale musel pro technické problémy odstoupit a do vedení poháru to katapultovalo Itala Bernda Zanona s tradičním oranžovým Renaultem Clio Super 1600. Divoký pilot se ale nedokázal udržet na trati a nejvíce bodů do Mitropy si nakonec z Leutschachu odvezl slovinský pilot Renaultu Clio R3 Aleks Humar. Nejrychlejším jezdcem ve voze s jednou poháněnou nápravou se však stal domácí rychlík Michael Böhm, který se Suzuki Swift Super 1600 zajel další pěkný výsledek, celkově páté místo, a za zády nechal i Riglera s 207 Super 2000. Neubauer během sobotního dopoledne pokračoval v tempu z druhé části první etapy a přetahoval se s Baumschlagerem o každou vteřinku. Jejich vzájemný rozdíl ale zůstával před půl minutou a pilot Fordu moc dobře věděl, že cesta k vítězství vede jen přes problémy svého soupeře. V závěru tak ještě trochu zvolnil. Baumschlager měl štěstí, žádné problémy jej nepostihly a tak nadále dominuje statistikám Rebenland Rallye. Neubauer ale slibuje za čtrnáct dnů při Lavanttal Rallye odvetu. Největší atrakcí závěru soutěže se stal duel Fabií Saibela a Kreima. Talentovaný Němec v závěru pořádně přitlačil na pilu, na vídeňského soupeře se dotlačil a v předposlední zkoušce jej předstihl a na cílové rampě se radoval z bronzu.

Výsledky této rakouské rally je možné si prohlédnout na ewrc-results.com

Stav rakouského šampionátu: 1. Baumschlager 47, 2. Kajetanowicz 28, 3. Neubauer 20, 4. Tarabus 17, 5. Saibel 16, 6. Haneder 12

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!