Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
30. 3. 2015 15:03 − 1487× − 0

Na lídra ERC čeká premiéra na Circuit of Ireland

Kajetan Kajetanowicz nje aktuálně průběžným lídrem tabulky ERC a v Irsku se bude snažit své postavení udržet.

Polský pilot Kajetan Kajetanowicz, který letos druhým rokem startuje s Fiestou R5 v podnicích Mistrovství Evropy je po fantastickém výkonu na Jaenner rallye v čele klasifikace jezdců, ale ulomené kolo na Rally Liepaja mělo za následek méně bodů z druhé soutěže sezóny a Polák má na čele náskok pěti bodů na druhé Craiga Breena, jenž v Lotyšsku vyhrál a nyní bude v Irsku v podstatě na domácích tratích. Za sebou má první testy v okolí Ustronu, o jehož cestách doufá, že mají podobný charakter jako ty při soutěži a druhý testovací den má pak čtyřnásobný polský mistr naplánován už přímo v Irsku, kde by rád doladil set up auta vzniklý v Polsku. Z toho testu také vzniklo video, kde je vidět, že se Kajto připravoval opravdu svědomitě.

Od listopadové Tour de Corse, která uzavírala loňskou sezónu ERC se Kajetan Kajetanowicz ukázal na asfaltu pouze jednou, a to při Rajdu Barborka a tím pádem si pilot musel opět trošku navyknout na zpevněný povrch. "Od Tour de Corse, předchozího asfaltového podniku Mistrovství Evropy, uběhlo šest měsíců, takže mi už jízda na asfaltu chyběla. Vím, že musíme být extrémně soustředění a dobře se připravit před souboji na extrémně komplikovaných zkouškách v okolí Belfastu. Z toho, co jsem slyšel, si nemůžete představit hezčí a náročnější rally pro řidiče. Zkoušky jsou úzké, extrémně rychlé a hrbolaté, plné skoků – takže strávíme hodně času ve vzduchu," popisuje irské tratě Kajetan Kajetanowicz a pokračuje, "Ty skoky znamenají, že rally se pro posádky hodně mění. Tato rally bude také velkou výzvou pro naši Fiestu R5. Na dlouhých rovinkách je výkon auta velmi důležitý a hrbolatý povrch je zase velkým testem pro podvozek."

"Zkusíme z auta dostat co půjde a použít naše silné stránky k tomu, abychom rychle získali jistotu na zkouškách, které jsou pro nás nové. Budeme bojovat, protože miluju rally a teď mám motivaci navíc, protože moji příbuzní a mnoho krajanů žije ve Spojeném Království," uzavírá Kajetan Kajetanowicz, kterému bude v cestě za dobrým výsledkem na Circuit of Ireland stát konkurence složená ze zbytku posádek z TOP 4 průběžného pořadí ERC i několik silných domácích jezdců.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!