30. 3. 2015 23:56 − 4025× − 1

V Klatovech již přibývají přihlášky

Úterý 31. března je v kalendáři příprav klatovských soutěží vepsáno jako velmi důležité datum.

Úterý 31.března je v kalendáři příprav klatovských soutěží vepsáno jako velmi důležité datum. O půlnoci tohoto dne totiž vyprší první uzávěrka přihlášek, jejímž dodržením dostanou týmy možnost zaplatit pro účast na 50. Rallye Šumava Klatovy i 24. Historic Vltava snížený vklad. Mnohé toho tradičně využívají, ostatně informace o soutěži se postupně objevují také na klubových stránkách www.pamk.cz.

Po ročníku 2014, kdy do Historic Vltava Rallye a Rallye Šumava Klatovy odstartovalo celkem jen 80 závodních vozů, bylo jasným úkolem organizátorů právě rozmnožení startovního pole pro letošní rok. V průběhu nadcházejících měsíců proto navázali užší spolupráci s jezdci i diváky a ve spolupráci s nimi se snažili najít cesty k dalšímu zpříjemnění šumavského závodění pro všechny strany. Oproti loňsku se navíc klatovské soutěže jedou ve výhodnějším termínu, zejména v národním šampionátu soudobých vozů je po změnách schválených Svazem rally letos i umožněn start širšímu spektru vozů než v minulosti. Zdá se, že to vše v součtu skutečně přivede na klatovský start rozsáhlejší startovní pole, vždyť již tři týdny před startem je přihlášeno skoro takové množství soutěžících, jaké loni odstartovalo. Dalším dílem startovní listiny letos budou navíc i vozy 1. Rallye Šumava Legend, která umožní projet si rychlostní zkoušky i těm jezdcům, kteří netouží zápolit o body a vteřiny a rádi se svezou po trati jen pro radost.

„Prodlužující se seznam přihlášených nám dělá velkou radost,“ usmívá se předseda PAMK, Jiří Valenta a upřesňuje: „Osobně mne velice těší i pestré spektrum posádek, které se nám hlásí. Zatímco v minulých letech jsme často měli zejména u soudobých aut strach, že se nám ze startovní listiny zcela vytratí slabší vozy 2WD a s nimi i méně majetní (a přesto často velmi talentovaní) závodníci, letos je tomu jinak. Zřejmě na tom má svůj vliv i změna systému národního šampionátu, v každém případě zaznamenáváme i přihlášky jezdců, kteří ještě nedávno předvěděli svůj um například v rámci Poháru ČR v rallye. Doufáme, že i jim se bude na ´Šumavě´ líbit, my se pro to pokusíme udělat maximum.

Zdá se také, že spokojeni s jezdeckým polem budou i ti diváci, kteří preferují hvězdná jména a silné vozy. Už máme na stole přihlášku nedávného domácího šampióna Pavla Valouška se Škodou Fabia S2000, toho budou chtít určitě potrápit například Martin Vlček či Jan Sýkora, kteří se k nám vydají také s vozy třídy 2. Doufáme samozřejmě i v to, že se v této třídě dočkáme obhájce loňského vítězství Václava Pecha a nemůžeme přeslechnout ani šeptandu ohledně možného startu některého z továrních jezdců škodovky. Jejich přihlášky však dosud nedorazily a my se tak musíme nechat překvapit. V každém případě to vypadá, že jubilejní padesátý ročník Rallye Šumava Klatovy bude mít startovní listinu velmi atraktivní.“

Doplňme ještě Jiřího Valentu, že zajímavosti startovního pole jistě přidají i dva vozy Porsche 997 GT3, které budou mít v národním šampionátu svojí premiéru. Na populární „poršáky“ (pochopitelně ve starším provedení) jsme však více zvyklí mezi účastníky Historic Vltava Rallye. I letos se jich při této soutěži dočkáme, ohlášeni s nimi jsou už poslední vítězové této soutěže, Seveřané Myrsell a Jensen, které doplní s různou technikou celá škála našich i zahraničních jezdců. Ještě jednou zopakujme, že první uzávěrka přihlášek vyprší 31.3. o půlnoci, definitivně budou startovní listiny uzavřeny 13.dubna.

Komentářů celkem: 1
xp
31. 3. 2015 14:231 Upraveno 14:26
0 0
Právě dorazila přihláška Václava Pecha. Zaokrouhlila počet přihlášených do RŠK na čtyřicet. smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!