Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
31. 3. 2015 10:22 − 2664× − 3

Teemu Suninen juniorem Toyoty

Finský mladík Teemu Suninen doplní Erica Camilliho a stává se druhým juniorem, kterého bude tým nasazovat ve MS a využívat při testech.

K již oznámené trojici jezdců, kteří se budou podílet na testech Yarisu WRC se dle dnešních informací přidává ještě čtvrtý pilot, jmenovitě jde o mladého Fina Teemu Suninena, který za svou krátkou kariéru nejvíce zaujal vítězstvím ve WRC3 při loňské Finské rally. Finský jezdec díky svému věku, rok narození 1994, doplní Francouze Erica Camilliho v roli juniora Toyoty a na oba dva čeká v letošním roce program složený ze startů v různých vozech na rozličných podnicích, který bude navíc okořeněn testy vozu Yaris WRC, aby mladíci získali zkušenosti i s řízením speciálu nejvyšší kategorie.


Letos se Teemu Suninen ukázal dvakrát za volantem Fabie S2000. Foto: Teemu Suninen Racing

K angažování druhého juniora se vyjádřil prezident TMG Yoshiaki Kinoshita: "Jsme potěšeni tím, že máme Erica a Teemu v programu TMG junior driver pro letošní rok. S oběma jsme pracovali již od začátku roku a byli jsme ohromeni. Oba dva mají v soutěžích velký potenciál, jsou extrémně rychlí, ale zároveň přemýšliví a metodičtí. To jsou vlastnosti nutné pro úspěch v tomto sportu. Loni jsme vyzkoušeli více mladých jezdců a Eric a Teemu vyčnívali, protože mají velký potenciál a čekáme, že jako tým porosteme spolu s nimi. Pro nás všechny to je nyní vzrušující doba a už se těšíme až uděláme další kroky na naší cestě společně s Ericem a Teemu," nešetří vzletnými slovy na adresu týmem angažovaných mladíků jeho prezident Yoshiaki Kinoshita.

A co na svou novou roli říká sám jezdec? "Jsem poctěn zařazením do programu TMG junior driver. Toyota má opravdu velkou reputaci a historii ve světě rally, je proto velká pocta být TMG vybrán, abych byl součástí jejich návratu. Už se nemohu dočkat, až začnu, udělám maximum pro to, abych se odvděčil za důvěru, kterou do mne vložili," nešetří nadšením Teemu Suninen a dodává směrem k tomu, co jej čeká v dalších měsících, "mým cílem je naučit se toho co nejvíc půjde, protože jsem pořád v začátcích mé kariéry v rally. Chci růst spolu s týmem a už teď se těším na práci po boku Stéphana, Sebastiana a Erica. V týmu panuje pozitivní a profesionální atmosféra, což je velmi motivující," uzavírá mladý Fin.

Komentářů celkem: 3
31. 3. 2015 14:051
0 0
Co ta finsko-japonská čeština? smajlík
"Chci růst spolu s týmem a už se teď se těším na práce po bodu Spéthana..."
31. 3. 2015 15:072
0 0
že by google translator? smajlík
31. 3. 2015 16:243
0 0
pánové, krásné konspirační teorie, ale pravda je klasicky poněkud fádnější a tou je, že jsem zprasil pár překlepů, za což se všem omlouvám
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!