Jiří Vintr - eWRC.cz
1. 4. 2015 09:18 − 1094× − 0

Žluté Liazy ze Sedlčan ozářily Jarní setkání mistrů

Vůbec poprvé mohli čeští fanoušci Rallye Dakar spatřit vozy českých týmů ve specializované dakarské expozici v rámci soutěžního klání.

Vůbec poprvé mohli čeští fanoušci Rallye Dakar spatřit vozy českých týmů ve specializované dakarské expozici v rámci soutěžního klání s předváděcími jízdami. Na Jarním setkání mistrů v Sosnové patřil k těm nejvíce viditelným právě KM Racing, byl jedním ze šestice českých dakarských uskupení, která se na akci prezentovala. A ani ne vždy nejpříznivější počasí neodradilo zástupy dakarských fandů…

KM Racing přivezl do dakarského bivaku v Sosnové dva závodní kamiony, s nimiž kroužili po místním okruhu Martin Macík Jr. a Vlastimil Vildman. V depu byl ještě asistenční speciál MAN 6×6, obytný kamion Liaz a mobilní bar partnera týmu, energetických nápojů Big Shock. Diváci si přišli na své při zevrubné prohlídce všech kamionů, do níž patřila i možnost posadit se za volant. Vrcholem akce byla polední autogramiáda všech českých dakarských pilotů v akreditačním středisku. Ještě půl hodiny po zahájení akce se na podpis stála pořádná dakarská fronta.

Na trati v Sosnové české kamiony nejprve defilovaly, ale v poledne jezdci přidali do kroku, když divákům na tribuně předvedli nefalšovaný dakarský jump, na němž Martinův speciál létal nejvýše i nejdále, ostatně Martin má z častých tréninků v Sedlčanské kotlině patřičnou průpravu…

„Prezentace na Setkání mistrů plně zapadla do naší strategie v průběhu celého roku. Snažíme se, aby fanoušci motorismu mohli naše auta vidět nejen před odjezdem na Dakar, a tahle akce pro to byla ideální. Přitom víme, že v zahraničí, zejména v Holandsku, jsou setkání dakaristů už po léta zcela běžná a chodí na ně spousty lidí, tak proč by nemohli fanoušci chodit i u nás, kde má Rallye Dakar dlouhodobou popularitu? Byla to první akce svého druhu pro dakarské fanoušky a já pevně věřím, že nebude poslední a že za námi lidé i nadále rádi zajdou. Ti, kdož přišli, viděli, že KM Racing je parta otevřených lidí, mohli si zakoupit naše tričko či čepici, získat plakát či podpis, popovídat. V tomhle snažení budeme určitě pokračovat,“ dodal po skončení akce Martin Macík Jr.

V mezidobí, kdy se oba závodní speciály třeba objeví na další akci, tým vytrvale pracuje na stavbě nového závodního speciálu, který se rodí v sedlčanských dílnách a už nabírá plné kontury. Tým se už těší na setkání s pravým dakarským terénem při tradičním červnovém testování v tuniském Ksar Ghillane.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!