1. 4. 2015 19:20 − 1036× − 0

Deneš Motorsport zahájil sezonu v Rakousku

První soutěž se odjela uplynulý víkend na jihu Štýrska, na již tradičních tratích Rebenland Rallye.

Po úsporném sportovním programu v loňském roce se bude tým vedený Josefem Denešem letos opět soustředit na pravidelné sbírání bodů v rámci seriálu Mitropa Rallye Cup. K tomu mu má dopomoci i staronová posila na sedadle spolujezdce, kterou bude sedlat Ivo Vybíral.


Foto: Martin Trdla

První soutěž se odjela uplynulý víkend na jihu Štýrska, na již tradičních tratích Rebenland Rallye. Tým do ní nastupoval s respektem, jelikož celý týden před soutěží panovaly na tratích nepříznivé podmínky a ještě celou první etapu bylo deštivo a sychravo, což umocňovalo už tak těžké a technicky náročné tratě. Na rychlostních zkouškách bylo vytaháno spousty nečistot a ne všichni se dokázali úspěšně proklouzat těžkou noční sekcí až do cíle etapy. To ale neplatilo o posádce Josef Deneš – Ivo Vybíral, jejichž Mitsubishi Lancer Evo IX přenocovalo na 18. pozici absolutně a 7. v hodnocení Mitropy. Sám pilot k první etapě poznamenal. "Doposud jsem nejel tak blátivé a kluzké zkoušky. Pro sezonu jsem se rozhodl pro změnu značky pneumatik a pojedeme vše na DMacku. Díky přísunu nových pneumatik ve všech specifikacích nám to umožňuje kvalitní seznámení se s chováním směsí a teplotními režimy a porovnání opotřebení. Velmi chválím fungování mokrých penumatik v daných podmínkách, včetně záběrového efektu."

Soutěž se v sobotu naopak probudila do krásného prosluněného dne. Zkoušky začaly rychle osychat, nicméně vlhká a zrádná místa, zejména v lesích, stále zůstávala. Posádka se nevyvarovala drobných chyb, jednoho nedobrždění a přetočení, avšak i přes menší časové ztráty z toho bylo v konečném hodnocení příjemné páté místo v rámci seriálu Mitropa Rallye Cup. V rámci celého závodu pak 18.místo absolutně a 7. ve třídě."Auto prošlo kompletní repasí, vše fungovalo bezvadně a změny nastavení se ukázaly jako změny správné. Práce mechaniků se zde soustředila pouze na kontrolní činnost a čistění od bahna. Myslím si, že můžeme být s naším vystoupením na Rebenlandu spokojeni," dodal Josef Deneš.


Foto: Martin Trdla

Na závěr je třeba poděkovat partnerům, kteří podporují starty týmu v letošní sezoně, jmenovitě to jsou společnosti Denco, Dmack ČR, Millers Oils, Renovak, Carless, Azzurro CK, JDK, Compass, Barvy laky Hostivař, Autosklo Pletka. Seriál pokračuje již za necelé dva týdny na slavné Lavanttal Rallye s centrem ve Wolfsbergu.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!