Gemini Clinic Rally Team na Šumavě s Bryanem Bouffierem

Velké překvapení přichystal Gemini Clinic Rally Team pro české fanoušky na zahajovací podnik letošního mistrovství České republiky.

Velké překvapení přichystal Gemini Clinic Rally Team pro české fanoušky na zahajovací podnik letošního mistrovství České republiky v automobilových soutěžích. Do týmového speciálu Citroën DS3 R5 totiž na Rallye Šumava Klatovy usedne špičkový francouzský pilot Bryan Bouffier.

Gemini Clinic Rally Team přivezl novou soutěžní zbraň v průběhu loňské sezóny, přesto dokázala posádka Miroslav Jakeš-Jaroslav Novák vybojovat druhou příčku v absolutní klasifikaci Mediasport mezinárodního mistrovství České republiky. Na vydařenou loňskou sezónu by chtěl tým navázat i v letošním roce a pro zahajovací podnik se rozhodl pozvat skutečně zvučné jméno.

„Pro Rallye Šumava Klatovy jsme chtěli do našeho soutěžního vozu posadit špičkového pilota, který by nám pomohl s nastavením podvozku a dokázal bojovat o absolutní vítězství v soutěži. Nebylo jednoduché sehnat pilota, který momentálně nemá smlouvu s továrním týmem, ale dokázal by jet hodně rychle na specifických českých tratích. Jsem velice rád, že se nám podařilo dohodnout s Bryanem Bouffierem,“ prozradil týmový manažer Gemini Clinic Rally Teamu Milan Pantálek.

Bryan Bouffier byl dlouholetým továrním jezdcem Peugeotu, pomáhal vyvíjet úspěšný soutěžní speciál Peugeot 207 S2000 i pozdější verze vozů R5 francouzského koncernu PSA. Kromě toho se podílel také na vývoji továrního speciálu WRC značky Hyundai, v barvách jehož továrního týmu se představil i na vybraných soutěžích mistrovství světa. Pravidelný účastník IRC i ME dosáhl největších úspěchů na Rallye Monte Carlo, v roce 2011 tuto legendární soutěž vyhrál, v loňské sezóně pak dojel s privátním vozem druhý absolutně.

Šestatřicetiletého pilota mohou znát čeští fanoušci i ze startů v České republice, kde se představil na Rally Bohemia a několikrát i na Barum Czech Rally Zlín. A vždy patřil k nejlepším, když proháněl i tovární jezdce Škody Motorsport. „Vždycky se rád vracím na soutěže v České republice, mají vysokou jezdeckou i organizační úroveň. V minulosti jsem u vás zajel několik dobrých výsledků a pokaždé závody provázela excelentní atmosféra. Bude pro mě hodně nových věcí – nový tým, auto, soutěž i spolujezdec, ale cítím, že jsme všichni hodně motivovaní k dosažení pěkného výsledku. Chtěl bych moc poděkovat Gemini Clinic Rally Teamu i všem ostatním sponzorům, že mi umožní tento start,“ řekl ke své účasti Bryan Bouffier.

České fanoušky však bude určitě zajímat osud Miroslava Jakeše. „Není potřeba se s obávat, s Mirkem budeme pokračovat i nadále. Start Bryana Bouffiera s naším vozem je zatím pouze jednorázovou záležitostí a na dalších soutěžích mistrovství České republiky se opět představí dvojice Jakeš-Novák,“ uklidnil fanoušky Milan Pantálek.

Komentářů celkem: 11
2. 4. 2015 09:55
0 0
Brian mluví o novém spolujezdci a na obrázku je Xavier.S kým tedy pojede?
2. 4. 2015 10:23
0 0
Míra Jakeš z toho asi nemá velkou radost,když přijde o možnost získat první body do šampionátu,ale pro fanoušky,to bude velké lákadlo,zvláště,pokud pojede Kopejda s R5!!!
2. 4. 2015 12:40
0 0
Nechce se mně tomu věřit, ale je to psané až 2.4.smajlík Hlavně bych se divil tomu, že pokud počítají dále s Jakešem, tak proč by ho ochudili o důležité body hned na první soutěži?
2. 4. 2015 12:57
0 0
Tady to Walach popsal myslim velmi přesně:

Walach
Ono by stačilo, kdyby se do auta posadil třeba jeden nejmenovaný tuzemský jezdec, který to ani nemá do Gemini daleko, má vynikající reputaci co se týká ladění podvozku, pár dní spolu s Mirkem jezdili a udělali setup (který už dávno mohl být, to auto tady je rok a z toho posledních šest měsíců stojí na dílně)a rozhodně by to Mirka zrychlilo více, než když Bouffier přijede nastaví si auto pro sebe a zase odjede.
Hlavně že tady bylo velkohubých keců, jak je důležité rozvíjet Mirkův talent, a že chtějí do Evropy, a bla bla bla bla, realita je přitom úplně jiná. Skvělým způsobem fungující tým, skutečně. Výmluvná je situace, kdy třeba ve výběru gum má největší slovo pan Arazim, navzdory tomu že na evropských pneu v životě nestartoval...pak z toho vznikají situace jako třeba na Bohemii, kdy je obuto zcela nah**** a podle toho to končí.
Ale jo, podpoříme mládež...smajlík
2. 4. 2015 13:21
0 0
marek.du: asi tak Příjde mi,že jim jde víc o zviditelnění týmu jak o dobrý výsledek v sezóně a Mirek z toho bude mít co....
Nicméně kdyby startoval Kopejda na Šumavě,tak by to bylo velice zájimavé,třeba ho povolali přímo k tomuhle souboji,kdo ví.
2. 4. 2015 13:48
0 0
Kopecký jede šumavu se škodou R5.....smajlík
2. 4. 2015 15:43
0 0
bavorak fakt? Prosim ať je to pravda smajlík))
2. 4. 2015 18:32
0 0
Jede opravdu,není to zatím oficial,ale pojede,uvidíš smajlík
2. 4. 2015 19:58
0 0
Jak říká bavorák, Kopejda to vypadá, že pojede celý MČR...
2. 4. 2015 22:31
0 0
Původně napsal jendarally9
marek.du: asi tak Příjde mi,že jim jde víc o zviditelnění týmu jak o dobrý výsledek v sezóně a Mirek z toho bude mít co....
Nicméně kdyby startoval Kopejda na Šumavě,tak by to bylo velice zájimavé,třeba ho povolali přímo k tomuhle souboji,kdo ví.

Samozřejmě, že jde o zviditelnění týmu ale i auta! Zapomeňte už konečně, že někdo někomu něco dá zadarmo a bez zisku a že někoho zajímají výsledky v MČR. Prostě se smiřte, že všechno je kšeft!!smajlík
2. 4. 2015 22:40
0 0
Jj vsecko je kseft, zlatej komunismus! smajlík kurnik to se tam uz tesim....a nebojte, neni vsem dnum konec s ds3kou...smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!