6. 4. 2015 08:20 − 2079× − 0

Splnění dětského snu

Tovární jezdec Peugeotu Craig Breen dosáhl ve svém domácím podniku na prvenství. Jednoduché to ale nebylo.

Tovární jezdec Peugeotu Craig Breen dosáhl ve svém domácím podniku na prvenství. Jednoduché to ale nebylo. Nejdříve mu život znepříjemňoval Robert Barrable, se kterým se až do 16. rychlostní zkoušky střídal na pozici vedoucího muže soutěže, poté zle dotahoval polský soutěžák Kajetan Kajetanowicz. Na předposlední zkoušce Circuit of Ireland mu k tomu také pomohla Breenova chyba, při níž notně očesal přední část Peugeotu 208 T16. Štěstí ale Breenovi přálo a v cíli oslavil se svým spolujezdcem Scottem Martinem vítězství.


Foto: maxrally.com & fiaerc.com

"Dvakrát jsme se přetočili a zastavili na poslední zkoušce, takže jsem si myslel, že jsem to zkazil," řekl po dojezdu do cíle Breen. "Ale nakonec vše bylo OK. Je skutečně těžké vyjádřit se slovy, co pro mě znamená vyhrát zdejší soutěž. Vyhrál jsem dva tituly mistra světa, ale tohle pravděpodobně znamená více. Je to okamžik, o kterém jsem snil 25 let!" dodal Ir, který se během závodu také potýkal s problémy s turbem u svého vozu.

Craig Breen vyhrál polovinu z 18 rychlostních testů Circuit of Ireland. Dostal se o tři body do průběžného vedení v šampionátu ERC před Kajetanowicze. Dalším podnikem ERC je Sata Rallye Acores, která se pojede na začátku června.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!