Vilík, Pepík a Alča nazbrojeni na Valašku

S pozitivní náladou vyráží na Valaško posádka Hájek Rally teamu Peták – Benešová s pořádně nasupeným Vilíkem.

Rocksteel Valašská rally o nadcházejícím víkendu bude prvním ostrým nasazením žlutého Opelu ADAM cup Hájek Rally Teamu, který díky svému zbarvení a elegantním – atletickým tvarům dostal přezdívku „Vilík“. Jeho řidič, příbramský Josef Peták je už pořádně natěšený, protože Valašská Rally bude jeho první soutěží od loňské Rally Příbram, kde se prozatím s kariérou soutěžního jezdce rozloučil. Jak už ale víme, tak od Hájek Rally Teamu přišla na počátku roku nabídka k účasti v Opel ADAM cupu, a tak se populární „Pepé“ se svou spolujezdkyní Alenou Benešovou do soutěžního vozu opět vracejí.

Úkol pro ně a pro „Vilíka“ je na Valašku jasný. S nově sestaveným vozem je třeba se důkladně seznámit a prověřit kvalitu ostatních účastníků v Opel Adam cupu, kde se na startu prvního závodu sejde slušný houf šesti posádek s identickými vozy. Jak již bylo avizováno, tak posádka „Vilíka“ bude připravena nejen rozdávat žihadla na rychlostních zkouškách, ale také ostatním účastníkům poháru poradit a předat svoje letité a pracně posbírané zkušenosti. Po seznamovacích jízdách se tak Josef Peták se zájemci z řad mladých soutěžáků sejde a probere s nimi záludnosti zdejší tratě, prodiskutuje případné nejasnosti v rozpisu a společně si popovídají nad nejvhodnější volbou pneumatik. Valaška je za dveřmi a nazbrojený „Vilík“ Hájek Rally teamu se už nemůže sobotního startu dočkat.

Josef Peták, jezdec Hájek Rally Teamu: „S Alčou se na start na Valašce s „Vilíkem“ hodně těšíme. Je to pro nás zase nová kapitola v soutěžích a je to pro nás další výzva. Jsme v očekávání, jakou kvalitu a úroveň bude Opel ADAM cup mít. Se šesti přihlášenými ADAMy jsem v celku spokojený, samozřejmě čím víc aut do budoucna bude, tím líp. Když vidím, kolik aut jede v Německu, tak to je o něčem jiném, ale pohár teď začíná a já věřím, že přitáhne hodně lidí. Co se počasí týče, tak jsem si původně přál, aby bylo na Valašce mokro, ale po zážitku z mojí první jízdy s ADAMem v Sosnové při exhibici s Buggyrou si přeju, aby bylo sucho, minimálně do té doby, než si na sebe s „Vilíkem“ zvykneme. Auto je hodně jednoduché a nenabízí moc možností k nastavení, a tak to je hlavně o přizpůsobení se chování auta a o využití jeho možností v dané podobě. Zatím nemáme moc informací a zkušeností o chování auta, nevím, jak budou třeba vadnout brzdy na delších rychlostních zkouškách, takže opravdu jdeme skutečně do nového. Novinkou pro mě budou i pneumatiky Pirelli, s nimiž nemám skoro žádnou zkušenost a v poháru je máme předepsané všichni stejné, abychom měli pokud možno stejné podmínky“.


Foto: Radoslav Holan

Jiří Hlávka, manažer Hájek Rally Teamu: „Na Valašku jedeme na první soutěž s „Vilíkem“, takže vše bude nové. Budeme chtít hlavně poznat nové auto a ověřit jeho rychlost v klasické soutěži,což Valaška je vlastně první příležitostí v ČR, když nepočítám Pražský sprint a nebo Slušovice. Celkově se na start v Opel ADAM cupu těšíme a budeme sledovat počínání juniorů za volanty těchto hbitých autíček. Pepík s Alčou a s „Vilíkem“ mají žihadlo pořádně nabroušené, tak věříme, že se i divákům bude malý ADAM na Valašských kotárech líbit.“

Komentářů celkem: 2
9. 4. 2015 15:13
0 0
no a za dva roky do Aixamu , pak už jsou jen šlapací smajlík
9. 4. 2015 17:11
0 0
Už se na "ADAMity" hodně těším a taky na srovnání s matadorem jakým je p. Peták!smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!