Radka Matthey - eWRC.cz
9. 4. 2015 13:20 − 4901× − 4

Tomáš Pospíšilík spojil síly s Peugeotem

Posádka Tomáš Pospíšilík – Lukáš Vyoral odstartuje v Mistrovství České republiky v rallye s podporou Peugeot Sport ČR.

Úspěšný juniorský závodník autokrosových tratí Tomáš Pospíšilík dal v loňské sezoně před autokrosem definitivně přednost nejkomplexnější motoristické disciplíně, kterou jsou automobilové soutěže – rallye. V autokrosu závodil od svých jedenácti let a na svém kontě má i dva mistrovské tituly. Ve svých 20 letech se ale rozhodl, že rallye bude tou správnou cestou v motorsportu, a stejně jako u autokrosu, i soutěžím se Tomáš Pospíšilík věnuje naplno. Kromě účasti v domácím šampionátu jsme nadějného juniora v loňské sezoně mohli vidět po boku spolujezdce Lukáše Vyorala i v několika soutěžích mistrovství Evropy v rallye a není tak příliš překvapivé, že upoutal pozornost divize Peugeot Sportu Česká republika, která se rozhodla, že s Tomášem pro letošní rok spojí síly. Posádka Tomáš Pospíšilík – Lukáš Vyoral tedy v sezoně 2015 odstartuje v Mistrovství České republiky v rallye s vozem Peugeot 208 R2. Divize Peugeot Sport Česká republika, která v předchozích sezonách podporovala v rallye juniora Jana Černého, se tak rozhodla, že pomůže v růstu dalšímu motoristickému talentu a i Jan Černý tento krok podporuje a Tomáše Pospíšilíka jako svou náhradu Peugeotu doporučil. Prvním startem posádky Pospíšilík – Vyoral s vozem se lvem ve znaku bude dubnová Rallye Šumava v termínu 24. – 25. dubna 2015.


Tomáš Pospíšilík


Lukáš Vyoral

Tomáš Pospíšilík, jezdec Peugeot Sport ČR: „Už v loňském roce bylo jasné, že rallye u mě dostane přednost a budu se tomuto sportu věnovat naplno. Na konci sezony jsme začali řešit fakt, že chceme pořídit jiné auto za náš stávající Citroën. Postupně jsme se dostali až k Honzovi Černému a přes něj jsme se zahájili jednání se společností Peugeot Česká republika. Honza v tomto roce nebude s Peugeotem závodit a mě s Lukášem Vyoralem doporučil na svoje místo. Jsem rád, že dlouhá jednání nakonec takto dobře dopadla a já se na sezonu s Peugeotem 208 R2 hodně těším. V letošním roce chceme odstartovat v domácím Mistrovství České republiky v rallye a chtěli bychom přidat i nějaké mezinárodní starty v rámci evropské trofeje. Šumava pro mě bude prvním startem s tímto novým vozem, a proto bude mým hlavním cílem soutěž dokončit a posbírat co nejvíce zkušeností, na jejichž základě se bude odvíjet přístup k dalším závodům. Jsem plný očekávání a moc se na tuto příležitost těším.“

Jan Černý: „Předně děkuji společnosti Peugeot Česká republika za spolupráci v předchozích sezonách, která mě posunula na úplně jinou úroveň závodění. Společně jsme dokázali, že Peugeot 208 R2 je skvělé auto a podařilo se nám zajet i mnoho dobrých výsledků. Mně se bohužel nepodařilo zajistit finančně další starty v kategorii R5 s Peugeotem 208 T16, a protože chci v rallye na té nejvyšší domácí úrovni pokračovat, naše cesty se nyní rozcházejí. Věřím, že Tomáš Pospíšilík dokáže moje místo dobře zaplnit a Peugeot ČR mu pomůže k dalšímu růstu, který budu bedlivě sledovat a rád Tomášovi napomohu."

Marco Venturini, ředitel značky Peugeot v ČR: „ Značka Peugeot vždy měla a má své místo v rallyovém světě a Jan Černý o tom dokázal přesvědčit příznivce motoristického sportu v České republice i za jejími hranicemi. Celé dva roky nás skvěle reprezentoval a my mu za to děkujeme. Od Tomáše Pospíšilíka očekáváme, že převezme štafetu a pomůže nám posílit image značky Peugeot, a to nejen v rallye. Jsem rád, že můžeme podpořit mladé nadějné talenty a věřím, že Tomáš má velký potenciál. A velmi rád bych byl svědkem jeho postupu mezi evropskou či světovou rallyovou špičku.“

Komentářů celkem: 4
9. 4. 2015 14:22
0 0
"Od Tomáše Pospíšilíka očekáváme, že převezme štafetu a pomůže nám posílit image značky Peugeot, a to nejen v rallye. " nejen v rallye? kdepa ještě?
PS: na přebrání štafety od Černého je ještě sakra brzo smajlík
9. 4. 2015 22:55
0 0
Ty si Novej ,on je Mladej.Nech tohosmajlík
10. 4. 2015 00:54
0 0
Přes veškerou úctu k p. Pospíšilikovi,jsi opravdu nemyslím ,že převezme od Johna Blacka štafetu aspoň z 50%.
PS: a to žiji ve Zlíně a ne v Příbrami.
10. 4. 2015 06:44
0 0
No štafetu převezme určitě, když Honzu střídá smajlík Jak se mu s ní podaří naložit je druhá věc smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!