9. 4. 2015 13:39 − 2148× − 0

Rally team Ponďa.cz na Slovakia ringu

Ponďa pokračuje v rally, ale stále více času věnuje přípravě rallycrossových speciálů. I tom se dočtete v tomto článku.

Ponďa a rakouský rallycrossový jezdec Werner Panhauser spolu spolupracují již několik let a nejinak tomu bude i letos. Zkušený servisní team Ponďa.cz bude v tomto roce Wernera doprovázet na vybrané evropské rallycrossové podniky a poskytovat mu celoroční servisní zázemí. Před samotným zahájením sezóny se přes celou zimu pracovalo na repasi Wernerova Citroёnu C2 S1600. Hodně se dělalo na podvozku a především se stavěl nový motor.


Informace pro všechny novináře, hlasatele, pisálky, speakery, komentátory televizních přenosů a ostatní co se angažují do medií okolo rallycrossu – hlavně komentátora ze Sedlčan: jedná se o Citroёn C2 S1600, se kterým se stali juniorskými mistry světa Dani Sordo a Martin Prokop. S tímto vozem 3 roky brázdil tratě českých rally Lukáš Ponďa Pondělíček po boku s Pavlem Dreslerem a Jirkou Strossem. Vůz je zcela výhradně připravován v dílnách Lukáše Pondělíčka (www.ponda.cz) a není to jediná C2 S1600, o kterou se Ponďa stará. Na prvním závodě sezóny na Slovakia ringu se ukázalo, že auto je v nejlepší formě, jakou kdy na rallycrossu mělo. Werner se umístil na 2.místě ve třídě Super 1600 a závod celkově hodnotil, jako velmi povedený, protože, kromě finálové jízdy, vyhrál všechny rozjížďky a především úspěšně odjížděl soupeřům na stratech. Loni nebyly starty Wernerovou silnou stránkou a tak se na ně Ponďa při nastavování vozu zaměřil.



Sezóna tak začala pro náš závodní team velmi nadějně a tvrdá příprava se prozatím vyplácí.


Ponďa sám se po neúspěšné Janner rallye, kde se mu rozletěl motor, věnuje stavbě nového motoru do své „cé-dvojky“. Bohužel na to pro velké pracovní vytížení neměl dosud dostatek času a protože, jak známo, neumí dělat věci polovičatě a nedokonale, rozhodl se nikam nespěchat a letos vynechat Rally Šumava. Jeho vlastní závodní sezóna tedy začne o něco později a to na konci května na Rally Krumlov. Dále má v plánu účast na Rally Hustopeče, Bohemia rally a pokud to vyjde tak i Rally Příbram. Před každým závodem se bude také plně věnovat projektu Svezu i tebe.cz!, o kterém se můžete informovat na www.svezuitebe.cz nebo na našich facebookových stránkách.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!