10. 4. 2015 19:59 − 1304× − 0

Gekon Racing připravuje v rámci JWRC 2015 DS3 R3T max

Finská posádka Henri Haapamäki a Marko Salminen právě v Helsinkách podepsala dohodu s českým zastoupením Citroën Racing.

Finská posádka Henri Haapamäki a Marko Salminen právě v Helsinkách podepsala dohodu s českým zastoupením Citroën Racing, společností Gekon Racing, která bude při JWRC 2015 pro Finy připravovat jejich závodní Citroën DS3 R3T max ze stáje Gekon Racing.

Haapamäki a Salminen jsou žhavými kandidáty na přední příčky letošního juniorského šampionátu. Vloni prokázali své kvality na Rally Finsko, kde si s vozem C2 R2 max vyjeli 15. místo absolutně a 1. místo ve 2WD. Nechali tak za sebou i účastníky JWRC se silnějšími Citroëny DS3 R3T.

Profesionální a zkušený tým mechaniků Gekon Racing vloni připravoval vůz pro košického jezdce Martina Kočiho, který na Rally Finsko 2014 získal 1. místo mezi juniory a celkově se tak umístil v JWRC 2014 na bronzové příčce. Letos se Gekon Racing rozhodl setrvat při JWRC a po intenzivním jednání bude pronajímat vůz nadějné finské posádce. „Právě jsme s Hannu´s Rally team a s posádkou Haapamäki-Salminen podepsali dohodu o přípravě a pronájmu vozu při JWRC 2015. Jsem hrdý na to, že můj tým mechaniků bude letos připravovat vůz pro posádku, do níž jsou vkládány takové naděje“, okomentoval vzájemnou dohodu přímo z Helsinek šéf stáje Gekon Racing, pan Tomáš Pletka, a dodal: „První společnou soutěží bude Rally Adriatico v Itálii, která poslouží jako test a vzájemné seznámení obou týmů pro nadcházející Rally Portugalsko.“

Český Gekon Racing se po jednání s Citroën Racing stává pro letošní juniorský šampionát WRC i výhradním dodavatelem závodních dílů pro soutěžní týmy. Rozšiřuje tak své smluvní portfolio, které aktuálně pro závodní vozy a díly Citroën sahá mimo ČR i na Slovensko a Maďarsko.

Více o posádce Haapamäki-Salminen najdete na www.haapamakiracing.com

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!