Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
12. 4. 2015 20:58 − 5207× − 4

M-Sport vkládá do nového vozu velké naděje

Při Rally Portugal by si měla premiéru odbýt evoluční verze Fordu Fiesta RS WRC a Malcolm Wilson doufá, že díky ní budou bojovat o pódia.

S letošní sezónou buď většina týmů představila nebo alespoň slíbila nasadit novou evoluci jejich soutěžního nářadí a M-Sport není výjimkou. Jeho evoluční Fiesta WRC by se měla na tratě vydat při Portugalské rally a ačkoliv bude zvenčí vypadat stejně, pod kapotou bude změněno okolo 80 % dílů. Největší změnou bude nový motor, který si v M-Sportu nově připravují vlastními silami a vylepšení se pak dále nevyhnou samotnému motorovému prostoru, kde bude nové uložení chladiče a intercoolerů, dále se úprav dočká elektronika vozu diferenciály.


Foto: M-Sport

Šéf M-Sportu Malcolm Wilson k netrpělivě vyhlíženému vozu říká: "Je to asi největší změna, kterou jsme kdy v historii aplikovali na nějaké z našich vozidel od doby, kdy jsme začali Focusem. A příští týden, kdy budeme mít za sebou závěrečný test vozu v Cumbrii, tak budeme mít najeto 5 000 kilometrů. To je více testovacích kilometrů, než kolik jsme před prvním ostrým startem najeli, když jsme připravovali nové vozy jako byl Focus, Fiesta nebo Fiesta S2000," vypočítává zajímavosti z testování nové evoluce Fiesty WRC Wilson.

Z důvodu toho, že v Portugalsku už usednou do vozu při ostrém nasazení, velkou porci kilometrů s evoluční Fiestou najezdili tovární jezdci M-Sportu Elfyn Evans a Ott Tanak, kteří byli přítomni na každém testu. "Ott a Elfyn spolu výborně spolupracovali a myslím si, že je důležité, aby naši dva hlavní jezdci byli spokojení. Oba byli přítomní na všech testech a navzájem si dávali zpětnou vazbu. Doufejme, že nám to umožní odstartovat s hned od prvního dne s nejlepším možným nastavením vozu," dodává Malcolm Wilson s nadcházející Portugalské rally.


Foto: M-Sport

I vzhledem k množství práce a kilometrů ujetých při testech pak Wilson doufá, že zlepšení vozu se promítnou i do výsledků. "Se dvěma mladými jezdci musíme být realisti. Ale cítím, že ve druhé polovině roku, v kombinací nového vozu s dalšími zkušenosti Elfyna a Otta, tak si myslím, že můžeme bojovat o pódiová umístění. To by pro nás byl silný výsledek.," ukončuje odhodlaně Malcolm Wilson.

Komentářů celkem: 4
12. 4. 2015 23:30
0 0
No tak doufejme ze by jsme mohli videt v portugalsku auto,ktere by mohlo trosku pozlobit VW smajlík
A nevi nekdo nahodou kdy fiestu dostane i Martin?
13. 4. 2015 08:15
0 0
Tuším,že se někde psalo,že by ji měl mít taky snad od Portugalska
13. 4. 2015 08:28
0 0
Snad to nejsou jen PR kecy....přišlo mi, že letos už celkem dost nestíhaj. Tak držim palce, ať se to zvedne smajlík
13. 4. 2015 18:08
0 0
Původně napsal shifty
Snad to nejsou jen PR kecy....přišlo mi, že letos už celkem dost nestíhaj. Tak držim palce, ať se to zvedne

Ale v potapeni jsou jasne nejrychlejsi smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!