Baumschlager po odmlce znovu vítězem ve Wolfsbergu

Rakouský šampionát se vzhledem ke svému časnému startu v lednu nyní na začátku dubna přiblížil ke konci první poloviny.

Rakouský šampionát se vzhledem ke svému časnému startu v lednu nyní na začátku dubna přiblížil ke konci první poloviny. Třetí soutěž se jako obvykle odehrála v okolí Wolfsbergu na jedněch z nejatraktivnějších rakouských tratí. Na startovní listině se ale atraktivita tratí moc nepodepsala. Stejně jako v předešlé soutěži Rebenland Rallye chyběl Gerwald Grössing a nakonec nepřijel ani Mario Saibel. Slabší rakouskou účast musel zachraňovat jeden z nejnadějnějších německých juniorů Fabian Kreim, který stejně jako v předešlé rakouské rally startoval se Škodou Fabia Super 2000 ze stáje Raimunda Baumschlagera. Většinou tyto speciály vynikají svou spolehlivostí, ale to nebyl případ dneška. Německému jezdci se Fabia porouchala už na první zkoušce. Třetí místo si tak z prvního dne odnášel lídr klasifikace Mitropa Cupu Hermann Gassner za volantem Mitsubishi Lancer EVO X.

Německý veterán prožil vcelku bezproblémový podnik, na jehož konci se mohl radovat z největší bodové porce do Mitropy a zároveň z parádního třetího místa celkově. Nejrychlejší pilot speciálu s jednou poháněnou nápravou se stal favorizovaný Michael Böhm, který své Suzuki Swift Super 1600 do cíle dovezl na čtvrtém místě. Daniel Wollinger se slabším Opelem Adam R2 na něho sice neměl, ale svůj hlavní úkol vyhrát mezi „er-dvojkami“ splnil beze zbytku. Simona Wagnera za volantem Peugeotu 208 R2 udržel půl minuty za svými zády. Hlavní pozornost na sebe v Lavanttal Rallye poutal nebývale atraktivní duel o vítězství. Raimund Baumschlager v Rakousku vyhrává jednu soutěž za druhou, ale v okolí Wolfsbergu se mu během posledních dvou let vyhrát nepovedlo. První nejrychlejší čas soutěže sice zaznamenal, ale už na druhém testu se musel sklonit před Fordem Fiesta Super 2000 pilotovaným Hermannem Neubauerem.

V druhé sekci si znovu nejrychlejší časy oba borci rozdělili rovným dílem. Pilot Fordu tak vyhrál oba průjezdy delším, jedenadvacetikilometrovým Vorderlimbergem a šel spát s náskokem 6,7 sekundy. Baumschlager trochu doplácel na problémy s brzdovým systémem a doufal, že to v sobotu už bude jiné kafe. A také bylo, když už v druhé sobotní zkoušce došlo k rozhodnutí atraktivního duelu o vítězství. Lídr Neubauer tam chyboval, v úzkém místě se přetočil a ztratil třičtvrtě minuty. Do cíle sice tou dobou ještě zbývalo dost kilometrů, ale při vyrovnanosti obou soupeřů se nedalo očekávat, že dojde ke změně pořadí. Baumschlager nakonec přidal ještě vítězství v Power Stage a po dvouleté pauze si znovu vychutnal pocit vítězství v Lavanttal Rallye. Neubauer může jedině litovat vlastní chyby a zase doufat, že to třeba už příště konečně vyjde.

Výsledky této rakouské rally

Stav rakouského šampionátu: 1. Baumschlager 75, 2. Neubauer 39, 3. Kajetanowicz 28, 4. Böhm 27, 5. Tarabus 17, 6. Saibel 16

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!