Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
16. 4. 2015 18:01 − 3421× − 0

Citroen nasadí v Portugalsku dále inovovanou DS3 WRC

Ačkoliv DS3 WRC vyjela s některými inovacemi do letošní sezóny počínaje Rallye Monte Carlo, další inovace vozu přijdou na řadu v Portugalsku.

Citroen racing, stejně jako například M-Sport, plánuje pro Portugalskou rally nasazení svého inovovaného vozu. Avšak v případě francouzského týmu půjde již o druhou evoluci, jelikož ta první byla nasazena počínaje Rallye Monte Carlo a portugalské novinky nebudou poslední, protože tým má v plánu v průběhu sezóny ještě jedno kolo vylepšení DS3 WRC. Stejně jako první okolo inovací je i toto o aerodynamice, když se tentokrát tým zaměřil na přední část vozu, která prošla úpravami.

"V průběhu posledního testu jsme použili všechny nové díly a všechno fungovalo docela dobře. V Monte Carlo jsme pokročili se zadním křídlem a tento další krok se zaměřuje na přední část auta," říká k vylepšení DS3 WRC Yves Matton. V Citroenu pak očekávají, že tato nově nasazená vylepšení udělají DS3 WRC ještě konkurenceschopnější a že zejména ve druhé polovině z toho budou jezdci Kris Meeke a Mads Ostberg profitovat. Jak již bylo naznačeno, vůz si projde do konce roku ještě třetím kolem inovací, které by mělo být na pořadu dne v závěru sezóny 2015, ale přesný časový plán nasazení těchto inovací ještě nebyl stanoven. Ale již se ví, jakým směrem budou zaměřeny, neboť tým se zaměří na zavěšení a geometrii.

"Možná na některých typických šotolinových soutěžích je naše trochu obtížnější na řízení a možná, že za těch podmínek je to pro naše jezdce náročnější. Ale myslím si, že ve druhé části sezóny všichni doufáme, že budeme mít auto, které bude o něco jednodušší na řízení a bude také více jisté," dodává k cílům inovací Citroenu DS3 WRC šéf Citroen racingu.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!