Skvělý finiš vynesl Štajfa na sedmé místo

Vojtěch Štajf s Jiřím Černochem splnili úspěšně svůj cíl postoupit výše v hodnocení MMČR.

Vojtěch Štajf s Jiřím Černochem z týmu Subaru ČR – deník Blesk splnili úspěšně svůj cíl postoupit výše v hodnocení Mezinárodního mistrovství České republiky. Po vydařeném finiši a stíhací jízdě se jim podařilo částečně vylepšit své umístění z první etapy, které bylo ovlivněno startovním pořadím a postoupit na konečné 7. místo. Zásluhu tomto umístění má zejména správná volba pneumatik, souhra obou členů posádky a celého týmu a také bezchybný výkon jejich Subaru Impreza Spec. C.

Do druhé etapy Rallye Šumava nastupovali Vojtěch Štajf a Jiří Černoch s cílem co nejvíce potrápit Václava Arazima, na něhož ztráceli po úvodním dnu 21 sekund. Během první poloviny nedělní části prakticky celou tuto ztrátu na svého rivala dokázali smazat a dvě erzety před koncem úřadujícího mistra republiky definitivně překonali. Za zmínku jistě stojí, že v plné polovině nedělních měřených testů se umístilo bílomodré subaru mezi prvními třemi nejrychlejšími automobily zařazenými do MMČR. „Ráno jsme konečně vstali tou správnou nohou. Vyšla nám volba pneumatik a jelo se nám výrazně lépe. Podařilo se nám vzdálit se Gavlákovi i Trinerovi a naopak překonat Arazima, kterého považuji pro letošní sezonu za jednoho z nejvážnějších soupeřů a kandidáta na domácí mistrovský titul,“ řekl v cíli spokojený Vojtěch Štajf.


Foto: Marek Felt eWRC.CZ

Důvodů ke spokojenosti bude ještě více. Sedmé místo ze Šumavy, společně s třetí příčkou na úvodní soutěži v Rakousku řadí Štajfa podle neoficiálního pořadí domácího šampionátu na čtvrté místo, za Rakušana Achima Mörtla, Němce Hermanna Gassnera a českého jezdce Karla Trojana. „S výsledkem na Rallye Šumava jsme spokojeni. Potvrdili jsme si, že startovat mezi prvními není na soutěžích, jako byla tato, žádná výhoda, protože působíme v roli sněžného pluhu pro ostatní posádky. To se ostatně potvrdilo včera plnou měrou, když s jedničkou jedoucí Arazim, my s dvojkou a také třeba Pech, který měl trojku, jsme jezdili časy na, nebo až za hranicí první desítky. Dnes, když se podmínky změnily, jsme tedy mohli útočit a své umístění výrazně vylepšit. Věříme, že na příštích soutěžích, z nichž nejbližší bude na konci dubna Rally Matador Tatry v Púchově, se nám naše dosavadní nevýhoda bude vracet a my využijeme postavení prioritního jezdce FIA-B k útoku na nejvyšší příčky,“ dodal na závěr Vojtěch Štajf.

Celkovým vítězem Rallye Šumava se stal Rakouský jezdec Raimund Baumschlager a stal se tak i celkovým vítězem Winter Cupu složeného z Rakouské Jänner rallye a právě Rallye Šumava. Do mezinárodního mistrovství České republiky však nezasáhl, protože startoval s automobilem zařazeným do třídy A8, pro kterou Český šampionát není vypsaný.

Komentářů celkem: 4
Anonym IP:80.188.201.149
20. 2. 2006 19:161
0 0
Vojto,Vojto samý kydy.Už se probud a přiznej si,že Ti to tak nejde jak jsi si to představoval
20. 2. 2006 19:592
0 0
Vojto jsi Kanec
21. 2. 2006 09:093
0 0
Ale vzdyt je to anonyme pravda, ze jel Vojta ve druhe etape suprove. Mimochodem na skoku skakal po Trnenem nejdale! A pro tvoji informaci 3,4,6,7,5 a 3 misto v nedelni etape se ti zda spatne? Takze nevim, oc ti jde!
24. 2. 2006 22:094
0 0
Marek Felt????Zdravim vynikajiciho fotografa!!!!!!
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!