Rosťa Kutěj - eWRC.cz
21. 4. 2015 06:59 − 3245× − 1

Chtěli jsme se posunout o krok dál

Klatovský jezdec Jiří Terš jun. si na letošní sezónu připravil několik změn.

Klatovský jezdec Jiří Terš jun. si na letošní sezónu připravil několik změn. V jeho novém voze bude sedět staronový spolujezdec, na autě poveze reklamy nových sponzorů a především pojede nový šampionát.

Po několika letech, které strávil ve volných podnicích, se Jirka Terš rozhodl, že zkusí štěstí v Mistrovství České republiky historických automobilů.

„Je to v podstatě logický krok. Minulý rok jsme se rozhodovali, co dál. Naše felicie už asi nebyla připravená zrychlovat, a tak padlo rozhodnutí, že koupíme favorita, otestujeme ho a uvidíme“, konstatoval klatovský jezdec.

Favorit, který tým sehnal, byl ve stavu absolutní "leštěnky". "Povedlo se nám sehnat auto ve vynikajícím stavu. Člověku bylo skoro líto pustit flexu a zakousnout se do něj. Ale stalo se a myslím, že je z něj celkem pěkná závodka," sdělil Jirka Terš.

Auto, které prošlo bez závad testováním, bude závodit ve třídě E1. Celý vůz se kompletně rodil v dílnách rodinného týmu Auto Terš motorsport. "Musím smeknout před tátou, odvedl na tom veliký kus práce. Bez něj by to auto prostě nestálo. V podstatě mu není možné dost poděkovat," neskrývá obdiv Jirka Terš. Poděkování podle jeho slov patří i dalším mechanikům, kteří se podíleli na stavbě, konkrétně Honzovi Vítkovi a Pepíkovi Matějkovi.

Není tajemstvím, že rallye je drahý sport, který by se nedal dělat bez sponzorů. "Od samého začátku mé jezdecké kariéry nás podporuje extralevnepneu.cz, letos k nim přibudou loga firmy Dřevo Koryta www.drevoko.cz a společnosti Šumavské zahrady. Na autě také hrdě povezeme logo města Klatov," uvedl Jirka Terš.

Jiří Terš jun. letos pojede v barvách Pošumavského auto moto klubu Klatovy. "AutoTerš racing team zatím nemá licenci soutěžícího, a když nám PAMK nabídl možnost startovat za ně, řekli jsme si, že by byla škoda toho nevyužít. Na sedadlo spolujezdce se posadí zkušený Pavel Vítovec. Nepojedeme spolu poprvé, jsme, myslím, sehraní a předpokládám, že se nám bude dobře spolupracovat," konstatoval Jirka Terš.

Prvním podnikem, na který se posádka připravuje, bude domácí Historic Vltava Rally. "Bude to první závod s novým autem. Nedáváme si proto žádné přehnané cíle. Chceme si to užít a pokud možno dojet. Auto má najeto jen pár kilometrů, takže musíme počítat i s tím, že se nám to nepovede. Ale jsme optimisté," řekl Jirka Terš.

Na první závod se těší i spolujezdec Pavel Vítovec. "Jak říkal Jirka, bude to první ostrý start, takže uvidíme. Ale myslím, že si to užijeme, Vltava je legenda, těším se, až budeme ukrajovat první kilometry," sdělil Pavel Vítovec.

Letošní sezóna je pro tým otevřená. "Bavili jsme se o tom, že bychom jeli všechny české soutěže, to znamená Vltavu, Český Krumlov, Pačejov a Bohemku. Ale uvidíme, jak se to všechno vyvine. Tomu necháme volný průchod," dodal Jirka Terš.

Komentářů celkem: 1
21. 4. 2015 07:501
0 0
Palec hore, hoši!
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!