Radka Matthey - eWRC.cz
25. 4. 2015 20:55 − 3296× − 0

Pospíšilík s Vyoralem Šumavu nedokončili

T.Pospíšilík s L.Vyoralem s Peugeotem 208 R2 cíl Rallye Šumava neviděli, přesto při své premiéře zanechali dobrý dojem.

Tomáš Pospíšilík s Lukášem Vyoralem s vozem Peugeot 208 R2 cíl Rallye Šumava nakonec neviděli, přesto při své premiéře zanechali dobrý dojem.


Foto: David Jeřábek

Junioři týmu Peugeot Sport Česká republika, Tomáš Pospíšilík a Lukáš Vyoral si při 50. Rallye Šumava, která se v pátek a v sobotu uskutečnila na Klatovsku, odbyli svou premiéru se soutěžním vozem Peugeot 208 R2. Mladá posádka začala přesně podle pokynů a předpokladů a během celé soutěže zajížděla konzistentně časy mezi těmi nejlepšími ve skupině 6. Na své konto si dokonce při premiérovém startu připsala i dva nejrychlejší časy v šumavských rychlostních zkouškách.


Foto: David Jeřábek

Tomáš s Lukášem v pátek večer odevzdávali svůj Peugeot 208 R2 do uzavřeného parkoviště na druhém místě ve třídě 6 se ztrátou 53,7 vteřiny na vedoucí pozici ve třídě. Největší díl z této ztráty pramenil z chyby, kdy v pátek v podvečer probrzdili jedno z odbočení a museli couvat. Před druhou etapou tak panoval v týmu optimismus a odhodlání zkoušet pomalu zrychlovat. V deváté rychlostní zkoušce se Tomášovi s Lukášem podařilo zajet nejrychlejší čas, ale to byl ten poslední výsledek, který si posádka týmu Peugeot Sport Česká republika při 50. Rallye Šumava připsala. V následující rychlostní zkoušce totiž přišla chyba, při které zůstal Peugeot 208 R2 ležet na břiše mimo silnici a posádka nebyla schopná jej vyprostit zpět. Slibně rozjetou soutěž tak museli mladíci opustit nedaleko před jejím cílem. I přesto ale junioři týmu Peugeot Sport Česká republika zanechali dobrý dojem.


Foto: David Jeřábek

Tomáš Pospíšilík, jezdec týmu Peugeot Sport ČR: „Bohužel tři rychlostní zkoušky do cíle jsme se ocitli mimo trať s poškozeným předkem vozu a nebylo již možné dál pokračovat. Bylo to v technické pasáži, které předcházel rychlý nálet. Měli jsme chybu v rozpisu a auto už se mi nepodařilo zastavit. Do té doby jsem byl ale s průběhem soutěže spokojený. Postupně jsem si zvykal na auto a postupně jsem jej více a více využíval. Šli jsme pomalu nahoru a postupně jsme zrychlovali. Bohužel, nevyšlo to až do cíle a z toho jsem pochopitelně zklamaný. Z nového auta mám ale dobrý pocit a byla to dobrá volba pro další sbírání zkušeností. Teď je v nejbližším plánu start s Peugeotem na Rallye Český Krumlov, na kterou se moc těším a věřím, že se nám tam s Peugeotem povede lépe.“


Foto: David Jeřábek


Foto: David Jeřábek

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!