Martin Prokop na Rally Argentina fantasticky čtvrtý

Po dvou dramatických etapách na rozbité šotolině to dnes měly být dva celkem poklidné průjezdy poslední erzetou celé soutěže.

Po dvou dramatických etapách na rozbité šotolině Rally Argentina to dnes měly být dva celkem poklidné průjezdy poslední erzetou celé soutěže. Martin Prokop s Janem Tománkem a jejich Fiestou RS WRC byli bezpečně usazeni na šestém místě celkové klasifikace a stejně jako ostatní posádky je dnes čekal u fanoušků nepříliš populární průběh ve stylu „dovézt auto bezpečně domů“. I tak by to byl velice slušný výsledek po profesionálním výkonu, přizpůsobenému extrémně rozbitým cestám v okolí letoviska Villa Carlos Paz. To by ale v předposlední zkoušce nesměl vypovědět službu motor Volkswagenu Jari Mattiho Latvaly a v erzetě poslední potom Thierry Neuville urazit kolo na továrním Huyndai. Rázem je z toho místo čtvrté, do třetice zopakování nejlepšího výsledku české posádky v soutěži mistrovství světa a navázání na skvělý výsledek, který vznikl právě na argentinské rally před třemi lety.

Celou dramatickou soutěž shrnuje Martin Prokop: „Jsem nadšený z výsledku a snového zvratu v posledních okamžicích závodu. Celá soutěž končí pro náš tým a skvělé fanoušky přímo fantasticky. Musím zopakovat, že zde letos nebyl prostor na pořádné závodění a rychlou jízdu v dobrém tempu, jako se dalo jet třeba v Mexiku. To mi bylo jasné již od seznamovacích jízd. Ten, kdo tu vyzkoušel opravdu naplno sportovat, rychle skočil s poškozeným autem. Přestože jsme zvolili nepříliš populární taktiku jízdy na úplnou jistou, mnohá místa jsme „prodali“ a kameny či díry objížděli mimo stopu, není naše ztráta na kilometr nikterak propastná. Vždyť já tu jel vlastně s vypůjčeným autem, protože naše Fiona jde z domu a v okamžiku závodu už byla prodaná. Nabourejte nebo poničte cizí auto, to není jen tak!“

Manažer Quirin dodává: „Výsledkově se opakuje Argentina 2012 a my přidáváme po Mexiku další výborný bodový zisk. Celému týmu i fanouškům musíme poděkovat. Nyní se začneme chystat na Portugalsko, kde pojedeme s novým autem, nejnovější evolucí Fiesty WRC. Dostaneme ji sice jen krátce před soutěží, ale věříme, že nám přinese další posun kupředu v několikaletém snažení celého týmu.“

Pátým podnikem třináctidílného seriálu MS v rally bude šotolinová Rally Portugal, která odstartuje na severu země 21. května.

Komentářů celkem: 8
27. 4. 2015 09:351
0 0
Gratulace smajlíksmajlík
27. 4. 2015 13:332
0 0
Taky velká gratulace Martinovi a celýmu týmu! Ať se daří dál!!!smajlík
27. 4. 2015 22:243
0 0
Proč mám pocit, že mu tady lidi moc nefandí? Za mě paráda smajlík
Gombic
27. 4. 2015 23:124
0 0
Nespominal pred sezonou ze si Fionu planuje nechat do rezervy?
Kazdopadne gratulacia ku vysledku.
28. 4. 2015 07:205
0 0
Tak, tak, gratulace veliká... opět nejlepší ze soukromníků... smajlík
28. 4. 2015 08:206
0 0
Paráda!smajlík
28. 4. 2015 13:067
0 0
gratuluju, krásný výsledek a teď bude nové auto.....dobře se to sešlo smajlík
Ifo
29. 4. 2015 15:218
0 0
smajlíksmajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!