30. 4. 2015 19:24 − 3077× − 1

Trojan na Šumavě stříbrný

Na startu stál i Karel Trojan, navigovaný Michalem Ernstem, s osvědčeným Mitsubishi Lancer EVO IX z dílen Korno Motorsport.

O uplynulém víkendu se v okolí Klatov odjel 50. ročník Rallye Šumava. Na startu stál i Karel Trojan, navigovaný Michalem Ernstem, s osvědčeným Mitsubishi Lancer EVO IX z dílen Korno Motorsport.

Jednu chvíli se sice zdálo, že letos Karel Trojan šumavské tratě ani neokusí, ale nakonec se vše podařilo a soutěž zvládnul odjet s velice slušným výsledkem v cíli.

Karel Trojan k tomu udává:

"Když mi Petr Chlup zavolal, že nemůže z pracovních důvodů jet Šumavu, v první chvíli jsem to odpískal. Pak jsem si řekl, že zkusím najít náhradu. Věděl jsem ale, že pojedu jen s někým vyzkoušeným, s kým už jsem jel a nebo, že raději nepojedu. V úvahu připadala 3 jména: Zdeněk Jůrka, Štěpán Palivec a nebo Michal Ernst. První dva jmenovaní ovšem byli už obsazeni a tak mě potěšilo, když mi "Myšák" řekl, že taková nabídka se neodmítá. Začátek byl v mém podání poněkud vlažnější, bál jsem se zbytečné chyby. Postupně jsem se rozjížděl, pořád jsem se ale držel zpátky. Velmi osekaný rozpočet mi zkrátka nedovoloval riskovat.

V sobotu jsem ze soupeřů, na Kopáčka vůbec neměl, ale souboj s Polákem Szejou jsme nevzdávali. Po vyloučení Kopáčka jsem si řekl,že bych Szeju mohl na té 25km dlouhé RZ zkusit znervóznit. Zatáhli jsme a zrychlili se o 13 vteřin oproti prvnímu průjezdu! Důkazem toho, že jsme se opravdu neflákali, budiž skoro 16 vteřin, které jsme nadělili Honzovi Votavovi, se kterým normálně jedeme podobné časy. Polák ale bohužel udělal to samé a taky se hodně zrychlil. Jediné čeho jsme dosáhli bylo, že nám nenadělil ranních 4,5 s, ale jen 4,3 s. Tím nám to dostatečně vysvětlil a bylo rozhodnuto.

Celé závody jsme absolvovali bez krize. S Myšákem se mi jelo dobře, děkuju mu za spolupráci. Díky mechanikům za dobrou práci, díky všem, kteří mi pomohli být na Rallye Šumava. Jsem za to moc rád, užili jsme si to. Doufám, že i divákům jsme něco ukázali. Moc mě těší pochvala od Vaška Pecha, který nás třikrát viděl a řekl, že třikrát pěkně."

Navigátor Michal Ernst říká:

"Když mi Karel zavolal, věděl jsem, že mám závodnické volno, protože letos pojedu pouze 2 závody a tak jsem s radostí souhlasil. S Karlem jsme toho spousty zažili, hlavně po kulturní stránce. Bylo tak jasné, že mě čekají fajn dny. Navíc jsme spolu už jeden závod absolvovali a věděli jsme, do čeho jdeme.

Závod proběhl bez problému a myslím, že i s výborným výsledkem. Na soupeře s vozy SUBARU jsme nestačili. Samozřejmě ne naší vinou, ale určitě starším vozem ( pro chytráky z dikusního fóra – myšleno v legraci a nadsázce!!!!).

Jak už výše uvádí Karel, moc pěkně jsme se svezli a užili si pěkný víkend, za který nezbývá, než Karlovi a jeho teamu poděkovat."

Druhé místo ve třídě produkčních vozů a desáté absolutně je asi při daných možnostech týmu a přihlášené konkurenci, velmi pěkným počinem a maximem možného.

Komentářů celkem: 1
30. 4. 2015 22:561
0 0
Měl jsem možnost vidět kluky přímo v akci a za mě to byla vážně paráda. Výkon této posádky bych označil jako "mazácký"smajlík ..........
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!