Jaroslav a Marzin Szejowé na samém vrcholu 3. třídy

50. Rallye Šumava Klatovy je za námi a pro Roto GK Forge Rally Team skončil velkým úspěchem.

50. závod Šumava Klatovy je za námi a pro ROTO GK Forge Rally Team skončil velkým úspěchem – 1. místo ve své třídě a celkově 9. místo v závodě. Takový úspěch v Mistrovství ČR nikdo nečekal!

V minulém závodě posádka přišla o závodní vůz kvůli nehodě, ale po necelých dvou nekonečných týdnech opět stojí na startu, což už je malé vítězství pro celý tým. Pohánění zkušenostmi z dřívějších několika dní, měli oba bratři v hlavách jedinou myšlenku a to dojet do cíle. Povedlo se!!

Jarosław Szeja – Nečekal jsem vítězství v této kategorii, mé přání bylo projet cílem a tu najednou první míst! Celá rally bylo velmi náročná, nová konkurence, rychlá jízda co mám velmi rád. Příjemné zpestření byla noční jízda, kterou zbožňuji, doufám, že takových jízd bude víc.

Jsem šťastný a zároveň vděčný těm, kteří v nás věří a pomohli nám zvednout se hlavně po nevydařené rally na Valašsku. Bez podpory našich sponzorů a partnerů naše účast by nebyla možná. Tímto chci vřelé poděkovat Sebastianovi Fryczovi, který se přidal k našemu týmu během rally, byl nápomocný svou radou a zkušenostmi. Celý čas nám dával rady ohledně celé trasy. Momentálně servis ROTO.cz z Plzně čeká práce ohledně auta, oprava a vylepšení toho co jsme nestihli dodělat před rally. Přemýšlím nad dalším závodem a nemůžu se dočkat.

Marcin Szeja – Těším se z dobrého začátku sezóny a chybělo tak málo, abychom skončili. Celé rally bylo opravdu obtížné, ale zvládli jsme to. Náš plán byl minimálně dojed do cíle, to jsme splnili. Udělali jsme několik chyb. Snažili jsme se jet rychle, ale nepřeháněli jsme to. Výsledky nakonec ukázaly, že to bylo dostačující. Mistrovství v Čechách a celé rally to byla pro nás nová zkušenost: auta, trasa a charakteristika terénu. Poprvé jsem řídil po západu slunce, co byla pro mě docela výzva – denní světlo je o hodně lepší.

Přemýšlím o dalším kole a chystám se na další výzvu. Během minulé rally mi přátelé mně upozorňovali na to, že rally Český Krumlov může být ještě víc náročnější a obtížnější díky horské charakteristice RZ.

ROTO GK Forge Rally Team doufá, že v druhém závodě mistrovství České republiky, který se bude konat 21-24. 05. 2015 v Českém Krumlově, zopakují svůj dosavadní úspěch.

Bratři Szejowi děkují firmám: ROTO GK Forge Obróbka Plastyczna Metali, SATJAM – výrobce plechové střešní krytiny, Eurogold, Stavebniny Minimax a české stáji ROTO, za financování stavby vozidla a start v prvním kole mistrovství České republiky.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!