Autoklub ČR - eWRC.cz
6. 5. 2015 20:11 − 1794× − 0

Autoklub Rally Star 2016 – rozhovor s Tomáše Guryčou

Dnes krátký rozhovor se závodníkem Tomášem Guryčou, možným kvalifikovaným do projektu Rally star 2016.

Dnes krátký rozhovor se závodníkem Tomášem Guryčou, možným kvalifikovaným do projektu Rally star 2016.

Projekt Autoklub Rallystar 2016 odmění největší mladou hvězdu této závodní sezóny smlouvou na rally sezónu 2016 v MČR s vozem kategorie R2.

Informace a news hledejte na www.rallystar.cz a facebookovém profilu www.facebook.cz/autoklubrallystar.

Jméno: TOMÁŠ GURYČA

Rok narození: 1995

Závodní speciál: Renault Clio Sport

Od kolika let se věnuješ závodění?

Závodění se věnuji naplno od 18 let. Když mi bylo zhruba 7 let, strávil jsem 2 sezony v motokárových závodech Mistrovství České Republiky ve třídě kadet.

Kdo nebo co tě přivedlo k závodní kariéře?

Ze začátku mě k závodění přivedl můj otec, který je velkým fanoušek motorsportu. Své závodění jsem odstartoval na motokárových tratích. Následovala dlouhá pauza až do nějakých 16 let, kdy jsem začal pracovat na mém snu, stát se profesionálním závodníkem. Sám jsem se učil jezdit autem po večerech a nakonec se mi povedlo závodní kariéru rozjet. Ale obrovskou měrou se na mé dosavadní kariéře zasadil Ondřej Bisaha , který mě o rally sportu naučil vše, co do teď umím. Stále mi pomáhá zlepšit se ve všem, co je potřeba a také jsme se stali dobrými přáteli. Doufám, že naše spolupráce bude pokračovat i v dalších letech.

S čím si jel svůj prví závod?

Můj první závod jsem jel s Hondou Civic VTI .

Jaké ambice máš na tuto sezonu?

S ambicemi je to těžké, každopádně udělám vše proto, abych dopadl co nejlépe v každém závodě. Na konci sezony bych chtěl stanout mezi třemi nejlepšími ve své třídě.

Kdo je tvým vzorem v automobilovém sportu?

Když jsem byl malý, tak to byl určitě Petter Solberg, nebo z našich rally jezdců Roman Kresta. Teď spíše hledám u závodníků inspiraci, jak u českých soutěžáků, tak i u těch zahraničních. Hodně sleduji Evropské juniory, např. jak si píšou rozpisy trati, jakou jedou stopu, apod. Dá se z toho v závodě hodně pochytit. V současné době ale konkrétní vzor nemám.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!