Autoklub ČR - eWRC.cz
4. 5. 2015 16:59 − 3181× − 1

AČR představuje první postupující do národního kola

Václav Černín a Adam Březík jsou výherci prvního kvalifikačního kola v Biskupicích.

Praha, 4. května 2015 – Autoklub České republiky odstartoval uplynulou neděli 3. května 2015 první kvalifikační kolo soutěže Autoklub Rally Talent 2016. To se odehrálo na slalomové trati v Biskupicích u Luhačovic. Do národního kola, které se uskuteční dne 13. září 2015 v Bělé pod Bezdězem, postoupili Václav Černín a Adam Březík.

„V Biskupicích byla připravena slalomová trať o délce 800 metrů, která měla prověřit schopnosti mladých talentovaných jezdců. Společně s předním českým rally závodníkem Václavem Pechem jsme měli možnost všechny zúčastněné osobně poznat a vidět jejich automobilové nadšení na trati i mimo ni. Nakonec ze skupiny sedmi jezdců dva vyloženě excelovali. A to jak na trati, tak při pohovoru,“ říká Adam Eliáš, generální sekretář Federace Automobilového Sportu (FAS) Autoklubu České republiky.

Na otázku, proč se Václav Černín chce stát Autoklub Rally Talentem 2016, mladý jezdec odpovídá: „Motorsport mne naplňuje a vím, že mé místo je právě za volantem.“ Adam Březník, další z postupujících jezdců, říká: „Fanouškem rally jsem od malička a má první zkušenost za volantem závodního vozu v rámci GPD seriálu v Ostravě mne utvrdila v tom, že se chci tomuto sportu začít věnovat profesionálně.“

Autoklub Rally Talent 2016 je projekt pro širokou veřejnost, ve kterém se hledají talentovaní jezdci ve věku 18 až 23 let. Tito soutěžící se mohou registrovat na oficiálních webových stránkách akce www.rallytalent.cz a zúčastnit se alespoň jednoho ze slalomových kvalifikačních kol. Nejúspěšnější závodníci z každého kvalifikačního kola pak postoupí do velkého finále. Další podmínky soutěže jsou k dispozici na webových stránkách a sociálních médiích – facebooku, twitteru a youtube.

Národní finálové kolo proběhne 13. září 2015 v Bělé pod Bezdězem, kde změří své síly všichni postupující. Další tři slalomová kvalifikační kola proběhnou na Letišti Kadov u obce Pole (31. května 2015), ve Vysokém Mýtě (2. srpna 2015) a Hoškovicích (15. srpna 2015). Slavnostní předávání cen je plánováno na 22. listopadu 2015 na autodromu v Sosnové u České Lípy.

Pro více informací o projektech navštivte, prosím, uvedené oficiální webové stránky a sociální média. Další informace je možné získat prostřednictvím e-mailu adresovaného na adresy rallystar@autoklub.cz a rallytalent@autoklub.cz.

Komentářů celkem: 1
5. 5. 2015 08:201 Upraveno 08:23
0 0
Chvíli jsem si myslel, že to po Vencově pravici je vítězka moravského kola Czech woman talent smajlík Moje oči už nejsou to, co zamlada. smajlík Ale zas chápu, že né každý může mít tak mužný střih jako Venca
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!