Írán vstoupil do MERC

Šampionát středního východu letos obohatil nový podnik odehrávající se na íránském území.

Šampionát středního východu letos obohatil nový podnik odehrávající se na íránském území. Se svým datem o druhém květnovém víkendu se tato soutěž zařadila na třetí místo v kalendáři. Jako lídr mistrovství do Íránu dorazil Nasser Al-Attiyah, který se svým Fordem Fiesta RRC a novým spolujezdcem Matthieu Baumelem vyhrál obě dvě předešlé soutěže. Nejblíže se v obou podnicích dokázal katarskému jezdci přiblížit jeho konkurent ze Spojených Arabských Emirátů Khalid Al-Qassimi, který i letos pilotuje Citroën DS3 RRC. Jak je v MERC zvykem, íránská soutěž se odehrála na nezpevněných cestách. Al-Attiyah se tak musel coby první na trati popasovat s rolí čističe. Úvodní trojicí rychlostních zkoušek tak prolétnul nejrychleji další katarský jezdec Fordu Fiesta RRC Abdulaziz Al-Kuwari, který svého krajana porazil o 36,4 sekundy.

Druhá páteční sekce už tak překvapivý průběh nenabídla, neboť ji zcela opanoval lídr MERC Al-Attiyah a před druhou etapou snížil své manko na 18 vteřin. Al-Qassimi dvěma katarským Fordům vůbec nestačil a musel se tentokrát smířit až s bronzovým stupínkem. Novinka v kalendáři mistrovství se ani letos neobešla bez problémů, když došlo ke zrušení hned tří rychlostních zkoušek. V rámci mezinárodního hodnocení do cíle rally dojelo pouhých sedm posádek. Z vítězství se nakonec neradoval Al-Kuwari, který v sobotu nedokázal odolat tlaku ze strany Al-Attiyaha. Lídr mistrovství tedy nakonec nezaváhal ani ve třetím podniku v řadě a znovu navýšil vedení v hodnocení šampionátu.

Konečné výsledky soutěže MERC

Stav šampionátu: 1. N. Al-Attiyah 75, 2. K. Al-Qassimi 51, 3. Al-Suwaidi 32, 4. Al-Kuwari 30, 5. bin Eidan a K. Al-Attiyah 26

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!