16. 5. 2015 06:25 − 1917× − 0

Premiéra přijde v Krumlově

Litoměřický tým JC Motorsport bude nováčkem v soutěžích MMČR a premiéru si odbude právě na blížící se 43. Rallye Český Krumlov.

Ačkoliv sezóna MMČR odstartovala již poslední dubnový víkend klatovskou Rallye Šumava, tak v seznamu přihlášených posádek na 43. ročník oblíbené Rallye Český Krumlov nalezneme i některá nová jména. Jedněmi z nich je i posádka JC Motorsport týmu Jakub Čapka – Tomáš Pfajfr s jejich Mitsubishi Lancer EVO IX, která bude startovat ve třídě 3 a pokusí se potrápit ostatní posádky v bojích o vteřinky.

Litoměřický tým JC Motorsport bude nováčkem v soutěžích MMČR a premiéru si odbude právě na blížící se 43. Rallye Český Krumlov. V čele s mladým a talentovaným jezdcem Jakubem Čapkem, který v loňském roce sbíral zkušenost na tratích ČMPR s Lancerem desáté evoluce a dosahoval kvalitních výsledků v absolutním hodnocení jednotlivých soutěží, přesedlalpro tuto sezónu do konkurenceschopnější a ověřené techniky Mitsubishi Lancer EVO 9, které splňuje všechny parametry pro starty v MMČR. „Desítka byla úžasné náčiní a pro ČMPR dostačující, ale bohužel, můj sen byl se posunout dál a startovat v českém mistráku, což by s touto evolucí v těchto úpravách nebylo možné. Tak jsme se rozhodli pořídit sice starší, ale vyzkoušenou devítku, která je připravena na velké soutěže.“ Pořízení nové techniky není jediná změna v týmu. Na místo spolujezdce vedle Jakuba usedne nový zkušený parťák Tomáš Pfajfr, který již několik soutěží MMČR a MČR absolvoval. „Jsem velmi rád, že se mi podařilo najít někoho zkušeného jako je Tomáš, někdo kdo již má zkušenosti se soutěžemi MMČR. Alespoň nebudeme tolik tápat,“ doplnil jezdec.

Od začátku letošního roku tým absolvoval několik obsáhlejších testů, aby se jezdec sžil s novým vozem a novým spolujezdcem. „Prověřili jsme funkčnost techniky, udělali menší změny v nastavení, vyměnili, co bylo potřeba a odzkoušeli jsme si nové pneumatiky Hankook, které letos pojedeme,“ řekl Jakub. „Mírně jsme zapracovali na psaní rozpisu, Kubovi jsem v tomto ohledu předal nějaké zkušenosti a informace, které jsem za své působení v rallye posbíral od zkušených jezdců, jako byl například Jirka Hladík,“ dodal spolujezdec Tomáš Pfajfr.


Foto: Erik Šimon

Tým JC Motorsport se kromě testů zúčastnil i dalších veřejných akcí, které nepřímo souvisí s rallye sportem. Nejen závody, ale i podpora nadačního fondu MA – MA Foundation a propagace jejich aktiv je priorita pro tuto sezónu. „Stali jsme se ambasadory nově vznikajícího celorepublikového projektu Plňme přání, který je znám hlavně pod mezinárodním názvem Make A Wish a působí v několika zemích světa. Na základě přání druhých plníme přání převážně nemocným dětem nebo seniorům,“upřesnil Tomáš Pfajfr.

Přípravy na blížící se ročník 43. Rallye Český Krumlov jsou v plném proudu a to nejen na straně pořadatele AMK Rally Český Krumlov, ale i u týmu JC Motorsport. „Ladíme poslední detaily, dotahujeme jednání a smlouvy s dalšími partnery, kteří nás chtějí podpořit a tím nám pomoci zajistit další starty v MMČR. Velmi si vážíme podpory našich stávajících partnerů Autodoprava František Brožek Skuhrov, Benefol s.r.o., Energy drink Explomax nebo tiskárna Macek a Kusala tiskem.cz,“ dodal spolujezdec a manažer týmu v jedné osobě.

Tímto bychom rádi pozvali všechny fanoušky motorsport do okolí Českého Krumlova a Českých Budějovic, kde se ve dnech 22. a 23. května uskuteční druhý podnik MMČR a to 43. Rallye Český Krumlov, kde se premiérově představí i JC Motosport.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!