Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
15. 5. 2015 23:47 − 3725× − 0

Elfyn Evans: Nové auto je krok kupředu

Pro Welšana Elfyna Evanse byla zatím poslední odjetá soutěž milníkem kariéry, když poprvé vystoupal na stupně vítězů.

Pro britský M-Sport představuje nadcházející Portugalská rally velká očekávání, jelikož tým nasadí do boje evoluční verzi své Fiesty WRC a mezi pěticí pilotů, kteří tento vůz dostanou k dispozici, nebude logicky chybět ani mladý Welšan Elfyn Evans, jenž je druhým rokem členem továrního týmu a jezdí s vozem nejvyšší specifikace. Pro Evanse bude start speciálnější o fakt, že do rukou dostane vůz s registrační značkou 000 50TH, která značí to, že se jedná již o 50. vyrobený exemplář Fiesty WRC. I proto welšský jezdec doufá, že se mu podaří prolomit dosavadní portugalskou smůlu a dokončit soutěž s pěkným výsledkem.

S naším tempem v Portugalsku v posledních letech jsem byl spokojen, ale z různých důvodů se nám jej nepovedlo přetavit v bodový výsledek. Jsem připraven na to letos jít správně a nová lokalita soutěže spolu s nadšením z nového auta nám dávají perfektní příležitost to dokázat," říká k blížící se Portugalské rally Elfyn Evans a pokračuje, "tým do vozu vložil hodně úsilí a rozhodně jde o krok kupředu. Testy byly po všech stránkách přínosné a najeli jsme hodně kilometrů, které se nám, doufám, vyplatí. V autě se cítím opravdu pohodlně. Udělali jsme hodně práce na nastavení a to by nám mělo dát dobrou startovní pozici na první soutěži."

Pokud jde o Portugalskou rally, ta letos zažívá přesun na sever a to se odráží v očekávání jezdců a ani Elfyn Evans není výjimkou a věří, že nová neznámá trať srovná podmínky ve startovním poli. "Myslím, že náš čeká zajímavá soutěž. Cesty na severu se zdají být mnohem měkčí a je zde potenciál pro to, aby panovaly velké rozdíly v jejich stavu mezi průjezdy. Ve skutečnosti si myslím, že nikdo moc neví co očekávat a to je to, co dělá podnik vzrušujícím. Bude zajímavé sledovat, jak si každý poradí s výzvou v podobě kompletně nové rally a my budeme doufat, že nás nové auto podpoří v dalším kroku vzhůru," uzavírá Elfyn Evans optimisticky svůj výhledem na Portugalskou rally, která je na programu již příští víkend.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!