Prokop s Tománkem po druhé etapě Rallye de Portugal desátí

Organizátoři pro posádky soutěžních vozů na druhou etapu přichystali 165 ostrých kilometrů rozdělených do šesti rychlostních zkoušek.

Organizátoři 49. ročníku Rally de Portugal pro posádky soutěžních vozů na druhou etapu soutěže přichystali 165 ostrých kilometrů rozdělených do šesti rychlostních zkoušek, včetně nejdelšího testu celé soutěže, téměř 38 kilometrů dlouhé erzety Fridao. Martin Prokop s Janem Tománkem figurovali po první etapě na jedenáctém místě a během sobotního programu se jim podařilo posunout o jednu příčku výše na samý konec top 10.

Martin Prokop sděluje své pocity před večerním servisem: „Dnešní rychlostní zkoušky byly svým charakterem trochu jiné, než ty včerejší. Potvrdila se naše očekávání ze seznamovacích jízd, tedy že do hry bude promlouvat uklouzaný a rozbitý povrch plný měkké šotoliny a kamenů, což bylo vidět ihned od rána, když několik jezdců havarovalo nebo ulomilo kolo. My jsme zajížděli stabilně desáté časy a na nejdelším testu jsme se na obou průjezdech dostali již na ztrátu jedné vteřiny na kilometr, což snad můžeme brát jako pozitivum v rámci jízdy s novým vozem, který se přeci jen chová trochu jinak, než předchozí evoluce Fiesty WRC. Opět nás zdržel defekt, stejně jako včera, ale každá posádka se tu potýká s nějakými většími či menšími potížemi. Přesto, že zatím nedokážeme potěšit naše fanoušky takovými výkony jako s předchozím vozem, je dnešek pro celý náš tým již o trochu veselejší. Je to na dobré cestě, začínám novému vozu rozumět a věřím, že i zítra dokážeme naše časy zlepšovat, přestože reálně už není přímo s kým závodit. Těším se na legendární erzetu Fafe, kde jsme si nejen parádně zazávodili a zaskákali v předchozích letech, ale také nechali vydělat dodavatele náhradních dílu na Fionu. Tamní divácká kulisa je neuvěřitelná a v ničem si nezadá se zápasy mistrovství světa ve fotbale.“

Portugalská rally pokračuje zítra od devíti hodin třemi rychlostními zkouškami o celkové délce 55 kilometrů. Vítěze pátého podniku mistrovství světa budeme znát krátce po poledni.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!